Zoeken

Robot Pepper geeft startsein voor bouw LAB42

Op vrijdag 9 oktober is door Robot Pepper het officiële startsein gegeven voor de bouw van LAB42. Via een livestream was te zien hoe Pepper, een toekomstige bewoner van het RoboLab in LAB42, symbolisch de heimachine in werking stelde. De bouw is hiermee nu écht officieel begonnen!

lab42.jpg

Innovatieve karakter

Het vieren van de start van de bouw werd geheel in stijl van het innovatieve karakter van LAB42 gevierd, met naast de robot een eigengemaakte deepfake video waarin Alan Turing en collega-wetenschappers de LAB42-betrokkenen succes wensen. Ook konden de kijkers meelopen door het gebouw middels een VR-tour. Het College van Bestuur, de gemeente Amsterdam en de architect en interieurarchitect hebben hun visie op het Lab42 concept gedeeld.

Internationale talent hub

LAB42 wordt de internationale hub voor de ontwikkeling van talent op het gebied van digitale innovatie en Artificial Intelligence (AI). Het gebouw komt tot stand door een samenwerking tussen de UvA, de gemeente Amsterdam en het bedrijfsleven. Het doel van LAB42 — door middel van co-creatie — is antwoorden vinden op de informatica- en AI-vraagstukken van morgen. Het getal 42 in de naam verwijst naar het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum en alles.

 

 

Duurzaam en circulair

Het ontwerp van LAB42 is duurzaam, circulair en energieneutraal. Er komt onder andere een opvang van regenwater voor het doorspoelen van de toiletten, zonnecollectoren en een slimme koeling van de serverruimtes. Het frame van het gebouw bestaat uit een stalen skelet dat volledig demontabel is, net zoals de vloerdelen, scheidingswanden en de gevel. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbare onderdelen, waardoor het gebouw dus circulair door Visser & Smit Bouw in samenwerking met Kropman Installatietechniek wordt gebouwd. 

 

Klik hier om de opname van de livestream terug te zien.