Zoeken

“Lighthouse" - Samenwerken aan de opkomende skyline van Eindhoven

“Lighthouse”- een imposante woontoren die niet alleen de hoogste in de stad wordt met zijn 109 meter, maar ook een onmiskenbare blikvanger. In nauwe samenwerking met ons zusterbedrijf Stam + De Koning Bouw hebben we een bezoek gebracht aan de bouwplaats om de vorderingen van dit opmerkelijke project van dichtbij te volgen.

Lighthouse

Gemotiveerd team en enthousiaste leiders
Bij aankomst in de keet werden we begroet door een zeer gemotiveerd team. Na een snelle kop koffie gingen we in gesprek met Hoofduitvoerder Peter van Heugten en Geveluitvoerder Freek Teunissen.

Freek deelt enthousiast: "Ik werk nu ongeveer een jaar aan het project en we liggen goed op schema. Eind februari kunnen we al beginnen met het onthullen van de gevel en eind maart tillen we de torenkraan, voor de laatste keer, op naar 120 meter. We kunnen dan nog voor de bouwvak de dakvloer storten - het hoogste punt! Het uitzicht belooft fantastisch te worden. De samenwerking, communicatie en het werk verlopen vanzelf. We vormen een hecht team."

“We zijn echt goed bezig!” Freek

Lighthouse

Freek Teunissen en Peter van Heugten

Rol van de Bouwhub
Voor Freek is het de eerste ervaring met de Bouwhub, een white label logistiek concept van VolkerWessels, en hij vertelt: "In het begin was ik wat sceptisch, maar ik ben positief verrast. De Bouwhub heeft het goed voor elkaar. Ze kijken vooraf mee in de planning en tellen mee in de hoeveelheden voor de woningen, ze ontzorgen ons. Hoe beter we in de keten samenwerken, hoe minder overlast we veroorzaken in de binnenstad en hoe schoner en slimmer we kunnen bouwen."

“We leren van elkaar, de sfeer in de keet is uitstekend en uitdagingen gaan we met een open houding tegemoet.” Peter

Trots op het project
Hoofduitvoerder Peter voegt toe: "We zijn enorm trots op wat we hier neerzetten. De samenwerking is fantastisch. We leren van elkaar, de sfeer in de keet is uitstekend en uitdagingen gaan we met een open houding tegemoet. Persoonlijk ben ik enorm trots op dit project. Het is voor mij uiteraard de hoogste tot nu toe. Technisch gezien is de gevel onze grootste uitdaging. De planning vereist precisie, waarbij grote spouwen de verankering van het metselwerk en de ondersteuning van het metselwerk, de afstand van de steiger tot de ruwbouw beïnvloeden. Dit resulteert in aanzienlijk ombouwwerk en vereist aanpassingen aan onze werkmethode. Maar nu het eenmaal loopt, loopt het ook!” 

De oplevering staat gepland voor medio 2025. Dan kunnen we met trots zeggen dat project "Lighthouse" niet alleen een indrukwekkende toevoeging aan de skyline van Eindhoven is geworden, maar ook symbool staat voor succesvolle samenwerking.

Meer weten over dit project?