Zoeken

Hoogste punt voor nieuw gerechtsgebouw Breda bereikt

De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw nabij het station in Breda beleefde gisteren een bijzondere mijlpaal. Met trots is het hoogste punt van maar liefst 66 meter bereikt. Een belangrijke gebeurtenis voor InBalans (een samenwerkingsverband tussen Facilicom en de VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties) en hét moment om de medewerkers van de bouw te bedanken.

527-141201-KEY04.jpg

Mijlpaal

Nadat een dankwoord vanuit de opdrachtgever - het Rijksvastgoedbedrijf - richting de bouwers was uitgesproken, werd de kapfooikoffer overhandigd. Daarna vond de officiële handeling, het hijsen van de vlaggen, plaats.

Gerechtsgebouw na voltooiing

Volgend jaar zomer nemen de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming hun intrek in het gerechtsgebouw. De begane grond en de eerste twee etages van het gerechtsgebouw zijn straks publiek toegankelijk: daar bevinden zich onder andere de entree, de zittingzalen en de spreekruimtes. Net daarboven zetelt de Raad voor de Kinderbescherming. Het Openbaar Ministerie krijgt de middelste etages van het gebouw ter beschikking. De rechtbank houdt kantoor op de bovenste etages.In het ontwerp is rekening gehouden met een duidelijke scheiding tussen de drie organisaties, ze krijgen allen een eigen deel van het gebouw. 

Samenwerking

Samenwerking is een belangrijk criterium. De samenwerking tussen InBalans, het Rijksvastgoedbedrijf, de drie gebruikers en de gemeente is prima. De bouw loopt volgens planning; een zeer goede basis om de komende 30 jaar verder samen te werken is gelegd.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van InBalans, www.bredainbalans.nl.