Zoeken
918_UVA_210205_c01_NIEUW.jpg

LAB42

UVA AMSTERDAM

LAB42 is een nieuw gebouw van de Universiteit van Amsterdam op het Amsterdam Science Park, naast het huidige hoofdgebouw Science Park 904. Door de toename van studenten, personeel, promovendi en nieuwe samenwerkingen is het hoofdgebouw te klein geworden voor de hele Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).

Het ontwerp

In het nieuwe gebouw (ca. 15.000 m2) - ontworpen door een ontwerpteam met Benthem Crouwel Architects, Strackee, Deerns, Copper8 en DGMR - komen onderwijsruimtes, studieplekken, onderzoeksruimtes, werkplekken en ruimtes voor samenwerking met andere disciplines van de UvA en met externe partijen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Met uitnodigende voorzieningen die ontmoeting, kennisdeling en kruisbestuiving tussen wetenschappers, studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke partners stimuleren, zal een uniek ecosysteem op het gebied van AI ontstaan.

Circulariteit

In het ontwerp is circulariteit een nadrukkelijk thema geweest. In het gebouw is op diverse vlakken rekening gehouden met hergebruik van materialen, materiaaltoepassing met een lage CO2 footprint en toepassing van demontabele systemen. 

thumb
Bekijk video

Circulair & Duurzaam LAB42

Vlog VolkerWessels #27