Zoeken

Contouren tweelaagse dakopbouw Het Slotervaart in Amsterdam zichtbaar

In opdracht van Zadelhoff bouwt MedicomZes een tweelaagse dakopbouw - 11e en 12e verdieping - op Het Slotervaart in Amsterdam. De dakopbouw voorziet in kantoorruimte voor zorggerelateerde en maatschappelijke organisaties en komt bovenop de vier vleugels van Het Slotervaart. De optopping is de ‘kroon’ op de grootschalige cascorenovatie van Het Slotervaart, dat MedicomZes samen met zusterbedrijf HOMIJ heeft gerealiseerd.

Slotervaart

Terwijl Het Slotervaart in gebruik is door diverse huurders, die 24/7 operationeel zijn, worden de staalconstructie en vloerplaten voor de dakopbouw naar boven gehesen. Om veilig te hijsen en vallen van materialen te voorkomen, maken we gebruik van een crashdek op de bovenste verdieping van het gebouw dat het team van MedicomZes samen met Holland Staal heeft ontwikkeld. 

Naarmate de werkzaamheden vorderen worden de contouren van de dakopbouw naar ontwerp van MVSA Architects steeds meer zichtbaar. Eind volgend jaar is de optopping klaar. De transformatie van Het Slotervaart is onderdeel van gebiedsontwikkeling ‘De Plantijn’ in Amsterdam Nieuw-West.  

In de video is zichtbaar hoe de verplaatsing van het crashdek van de ene naar de andere vleugel in zijn werk gaat.   

Slotervaart
Bekijk video
Slotervaart

Fotografie Ovv-EAS

Slotenvaart