Zoeken

Bewuste Bouwers beloont The Joan met een Best Practice

Een van de auditoren van Bewuste Bouwers heeft onlangs het project The Joan in Amsterdam bezocht en constateerde een Best Practice op de pijler Veilig: als een van de eerste van alle VolkerWessels-ondernemingen houdt Visser & Smit Bouw zogenoemde WAVE opstartsessies. Alle reden dus voor een felicitatiebezoek!

IMG_20211020_104002_resized_20211020_124048085.jpg

Samen bouwen betaalt zich terug

Op de bouwplaats is veel aandacht voor samenwerking. Hoofduitvoerder Freek Teunissen ziet dit als een groot voordeel: “Ik ga elke dag met veel plezier naar Amsterdam om te bouwen aan The Joan! Op dit werk leggen we nóg meer nadruk op samen bouwen. Dit betaalt zich terug in planning, kwaliteit en werkplezier. Wat je samen doet gaat gewoon makkelijker. Verder is het leuk om een mooi kantoor te bouwen op een prachtige locatie!”

‘WAVE opstartsessie’

Het doel van de ‘WAVE opstartsessie’ is om met het projectteam, de afgevaardigden van partners en de onderaannemers keuzes te maken hoe vorm en inhoud te geven aan het veiligheidsbewustzijn van alle bouwplaatsmedewerkers en de veiligheid tijdens de bouw. Hieruit volgt een Commitment- en Actieplan. Iedereen die aanwezig is en de afspraken onderschrijft, ondertekent de, voor het project gemaakte, WAVE-doelstelling. "Door afspraken over veiligheid per bouwfase op posters te zetten, motiveren we het aanspreken op gemaakte afspraken in de WAVE opstartsessies,” aldus Freek. Bewuste Bouwers beloont The Joan met een Best Practice, omdat we bewust omgaan met de gedragscode en goed gebruik maken van de handvatten die zij aanbieden. 


Lees HIER het complete artikel.

Over het project

Visser & Smit Bouw realiseert in samenwerking met Kropman Installatietechniek het moderne en duurzame bedrijfsverzamelgebouw The Joan in Amsterdam. Het gebouw bij het knooppunt tussen de snelwegen A10 en A2 omvat circa 24.000 m2 flexibele kantoor- en creatieve bedrijfsruimte, royale werkplaatsen en horecaruimte, verdeeld over 8 verdiepingen. Daarmee wordt The Joan een aanjager voor nieuwe stedelijke levendigheid in de ontwikkelende werkstad OverAmstel (Amstel Business Park Zuid).