Zoeken

Amsterdam UMC en MedicomZes/Croonwolter&dros tekenen overeenkomst renovatie ‘De Brug’, locatie VUmc

Amsterdam UMC en bouwcombinatie MedicomZes/Croonwolter&dros hebben op 11 maart de definitieve uitvoeringsovereenkomst getekend voor de renovatie van ‘De Brug’ op locatie VUmc. Na een succesvolle aanbesteding, waar met name de aanpak van de bouwcombinatie op organisatie en samenwerking door Amsterdam UMC werd gewaardeerd, zetten partijen coronaproof hun handtekening onder het contract. Namens Amsterdam UMC tekende Frida van den Maagdenberg (lid Raad van Bestuur). Albert Bok (directeur MedicomZes) en Pieter Verheul (regiodirecteur Croonwolter&dros) tekenden namens de bouwcombinatie.

20210311 Ondertekening Renovatie brug ovv foto Mark van den Brink  (voor internet).jpg

Over het project

De Brug’ is gesitueerd boven de De Boelelaan tussen het ziekenhuis en de polikliniek. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen van in totaal circa 4.045 m2 bvo ingericht met kantoren en laboratoria. Tijdens de renovatie realiseert de bouwcombinatie op de eerste verdieping nieuwe kantoorruimtes. Op de tweede verdieping komen klinisch chemisch en hematologische laboratoria. Nieuwe E&W installaties en het constructief dichtleggen van de vide in het gebouw zijn onderdeel van de opdracht.

20210311 Ondertekening Renovatie brug ovv foto Mark van den Brink  (voor internet).jpg

Logistiek uitdagend

De uitvoerende werkzaamheden die op 15 maart zijn gestart, vinden plaats boven één van de drukste wegen van Amsterdam. Bovendien blijft een deel van de laboratoria tijdens de verbouwing 24/7 in gebruik. De bouwcombinatie voert de werkzaamheden in vier fasen uit en levert per fase aan opdrachtgever Amsterdam UMC op. Medio 2023 wordt de laatste fase in gebruik genomen.

 

Op de foto van links naar rechts:

Albert Bok, directeur MedicomZes / Jan Kallenbach - bouwdirectie Amsterdam UMC, locatie VUmc / Ynske ten Ham - bouwdirectie Amsterdam UMC, locatie VUmc / Ad Alderliesten - directeur projectbureau Huisvesting Amsterdam UMC, locatie VUmc / Frida van den Maagdenberg - lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC / Pieter Verheul - regiodirecteur Croonwolter&dros / Bas Walgraeve - projectleider Croonwolter&dros / Nico Matser - projectmanager MedicomZes

Foto: Mark van den Brink