Zoeken

Amare ontvangt ITS keurmerk vanwege goede toegankelijkheid

Als eerste grote cultuurgebouw in Nederland heeft Amare het Internationaal Toegankelijkheidssymbool Keurmerk (ITS) verkregen! Deze wordt uitgereikt door de Nederlandse koepelorganisatie voor mensen met beperkingen.

Amare

Foto: Tessa Velthorst - De Schaapjesfabriek

Van links naar rechts: Walter Hölscher, Tristan Janssen, Marianne Havermans, Robert de Kloe, Leontien Wiering, Jan Zoet, Wybren Bruinsma en Gerben Jan Uljee.

Strenge eisen

Om voor het ITS keurmerk in aanmerking te komen moet worden voldaan aan strenge eisen. Zo moet het gebouw bijvoorbeeld goed toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel, maar ook voor mensen met een visuele beperking. Het keurmerk is op 17 juni uitgereikt aan Amare. Wethouder stadsontwikkeling Anne Mulder: "We zijn ontzettend blij dat Amare het ITS keurmerk heeft gekregen. Al bij de start van de bouw is besloten dat het nieuwe cultuurgebouw van de hele stad moet zijn en dus ook geschikt voor iedereen. Met het keurmerk tonen we aan dat we hierin zijn geslaagd. Ik vind het belangrijk dat alle Hagenaars kunnen genieten van het mooie culturele aanbod van Amare."