Zoeken
01..jpg

Oasen De Laak

Het nieuwe reservoir op zuiveringsstation De Laak zal zorgen voor een nog constantere kwaliteit van het drinkwater aan de regio Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Kwaliteit en besparing

Het zuiveringsstation De Laak levert drinkwater aan de regio Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden De aansluiting van een extra reservoir moet de kwaliteit nog constanter maken, en besparing opleveren ten aanzien van energie- en transportkosten. Wij waren verantwoordelijk voor de bouw van een betonnen opslagtank met een doorsnede van 23 meter en 10 meter hoogte, met daarbij horende werkzaamheden. Zo hebben wij ook een nieuw leidingwerk aangelegd, en tie-ins naar de bestaande bedrijfsvoering.

Een doordacht omgevingsmanagement

Doordat het werk zich bevond in de nabijheid van wegen en operationeel gebied, hebben wij extra voorzorgsmaatregelingen getroffen. Wij hebben bijvoorbeeld de logistiek en transporten begeleid. Bij de inrichting van de bouwplaats hebben wij rekening gehouden met de specifieke ligging van het werk, aangezien het werk in een beschermd waterwingebied lag.