icon-arrow-right
HomeProjecten Conradhuis

Conradhuis

Amsterdam

Met de bouw van het Conradhuis wordt de laatste stap gezet in de vervolmaking van de Amstelcampus, een bruisende stadscampus waar bijna 30.000 studenten studeren, onderzoeken en ontmoeten. Het wordt dan gebruikt door de faculteiten Techniek, Onderwijs en Opvoeding en Digitale Media en Creatieve Industrie. De ontwikkeling van het Conradhuis omvat ca. 25.000 m2 BVO en zal naar verwachting in 2021 in gebruik worden genomen.

 

Een toekomstbestendig ontwerp

Het ontwerp bestaat uit hoogbouw aan de zijde van de Wibautstraat en laagbouw langs de Mauritskade. De laagbouw wordt via een glaskap verbonden met het naastgelegen Theo Thijssenhuis en de hoogbouw waardoor een indrukwekkend atrium ontstaat. In het atrium bevinden zich diverse terrassen waarop een deel van het onderwijs zal plaatsvinden. Het bestaande Theo Thijssenhuis en monumentale Kohnstammhuis worden integraal onderdeel van het ontwerp door de plinten van de gebouwen fysiek en programmatisch te verbinden.

 

Naast voorzieningen voor onderwijs en onderzoek (zoals laboratoria en vaklokalen) zijn in het gebouw een fietsenstalling (en/of parkeergarage), grand café en een atriumvloer met een multifunctioneel karakter aanwezig. Het hele gebouw staat in het teken van flexibiliteit, zodat het toekomstbestendig is en mee kan gaan in veranderende onderwijsvisies of studentenaantallen. 

Duurzame ambitie

Het Conradhuis heeft het ontwerpcertificaat Breeam Excellent. Daarnaast voldoet het gebouw aan het ‘Programma van Eisen - Frisse Scholen’. Met deze kwalificaties worden operationele kosten op lange termijn geminimaliseerd en een hoge kwaliteit voor haar gebruikers gecreëerd. De ambities worden behaald door de implementatie van groene technologieën, zoals schone luchtverversingsventilatie, intelligente LED verlichting en een seizoensgebonden systeem voor energieopslag, tot groene kenmerken, zoals sedum dakbedekking en vogelhuisjes voor zwaluwen. Overige duurzaamheidsmaatregelen zijn het gebruik van recyclebare materialen op de gevel, klimaat gecontroleerde plafonds en gevelschermen voor zonwering. Dit resulteert in een gebouw dat 40 procent minder energie nodig heeft dan de aanbevolen Nederlandse bouwvoorschriften.

 

Benieuwd naar het Conradhuis?

Bekijk hieronder de animatie, of volg de bouw van het Conradhuis live via een webcam. Klik hier voor de live stream die opent in een nieuw tabblad van uw browser. 

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Amsterdam
 • Opdrachtgever
  Hogeschool van Amsterdam (HvA)
 • Status
  In uitvoering
 • Architect
  Team RSG; Powerhouse Company, de Architekten Cie en Marc Koehler Architects
 • Uitvoering
  Visser & Smit Bouw, M.J. de Nijs & Zonen en Unica Installatietechniek.
 • Projectcategorieën
  (complexe) Utiliteitsbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Bouw Conradhuis van start: meer ruimte voor onderwijs en onderzoek

De Hogeschool van Amsterdam sloeg dinsdag 25 juni de eerste paal voor het Conradhuis. Met de bouw van het Conradhuis voltooit...

Start nieuwbouw Conradhuis Amsterdam

Gisteren heeft de combinatie vof Conradhuis i.o. de opdracht voor de bouw van het Conradhuis verkregen. Opdrachtgever is de...

+