Airport Park Schiphol - Visser & Smit Bouw
HomeProjecten Airport Park

Airport Park

Schiphol

Het creëren van een duurzaam recreatiegebied met retail binnen de luchthaven Schiphol. Het project is uitgevoerd in het operationele gebied van de luchthaven Schiphol, op een zeer druk punt. Het project is gebouwd aan de airside kant van de luchthaven en is feestelijk geopend door Prinses Irene.

Rustgevende groene omgeving

Het Airport Park is een omgeving van groen, horeca en winkelkiosken in één, precies zoals in een stadspark. Reizigers kunnen zelfs naar buiten en genieten van de zon op een buitenterras. Het parkgevoel komt tot leven door mixed reality. Bijvoorbeeld door afbeeldingen op de wanden van bekende parken in de hele wereld. Maar ook door projectie van vlinders, en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen komt het parkgevoel tot leven. 

 

Net als in grote steden vormt het Airport Park een baken van rust. Passagiers kunnen ontspannen tussen bomen in met klimop bekleedde designstoelen, of genieten van een drankje en hapje aan de houten picknickbanken. Een 130 jaar oude boom dient als wegwijzer voor alles wat het park heeft te bieden.

 

 

Duurzaam recreatiegebied

In het park zijn verschillende duurzame toepassingen te vinden. Binnen het project zijn diverse bomen en beplantingen gebruikt. Verder is een tourniquet geplaatst die zijn energie haalt uit de handmatige bediening van de tourniquet door de gebruikers. Reizigers kunnen fietsen op een van de fietsen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daglicht wordt binnengebracht via lichtbuizen en glasvezelkabels. 

Feiten & cijfers

  • Plaats
    Amsterdam, Schiphol
  • Opdrachtgever
    Luchthaven Schiphol
  • Status
    Opgeleverd
  • Contract
    Bouwteam, samenwerkingsverband
  • Adviseur constructies
    Royal Haskoning
  • Uitvoering
    VolkerWessels Bouw Schiphol
  • Projectcategorieën
    Luchtvaart (Schiphol)
    Operationele Omgeving

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+