icon-arrow-right
HomeNieuws VolkerWessels Bouw Schiphol draagt vernieuwde vertrekhal over aan Rotterdam The Hague Airport

VolkerWessels Bouw Schiphol draagt vernieuwde vertrekhal over aan Rotterdam The Hague Airport

Algemeen

In beperkt gezelschap (vanwege de Covid-19 pandemie), vond op 4 november de overdracht plaats van de vernieuwde vertrekhal aan Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Albert Bok, directeur VolkerWessels Bouw Schiphol, en Bram van Cann, Business Unit Director - Projects ENGIE, overhandigden symbolisch de sleutel aan Jan-Willem Perdon, directeur Assets & Projects Rotterdam The Hague Airport. Na de bouwtechnische oplevering op 30 oktober, is de vernieuwde vertrekhal nu officieel overgedragen.

Sleuteloverhandiging RTHA 4 november 2020

Uitdagend bouwproject

“Het was een enorme uitdaging om in een bestaand gebouw te renoveren, te verbouwen en uit te breiden, terwijl de operatie ongehinderd door moest gaan”, benadrukte Jan-Willem Perdon in zijn speech. “Dankzij een constructieve samenwerking met Moen & Van Oosten architecten, bouwkundig aannemer VolkerWessels Bouw Schiphol en installateur ENGIE hebben we de klus met een fantastisch resultaat geklaard.”

Het splinternieuwe centraal securityfilter (CSF) in het bestaande gebouw is in december 2019 al opgeleverd en in gebruik genomen. Met de oplevering van de uitbouw van 10 meter, is dit ambitieuze project nu volledig afgerond.

Over de vernieuwde vertrekhal

De oude vertrekhal uit 1970 is gerenoveerd en als een harmonisch geheel versmolten met de nieuwbouw. De vernieuwde vertrekhal heeft een moderne en rustige uitstraling door het gebruik van houten elementen, zowel binnen als buiten. De vertrekhal heeft twee dakterrassen, waarvan één panoramaterras met zicht op vertrekkende en aankomende vliegtuigen. Het aantal gates is van acht naar elf gegaan met een apart gedeelte voor ‘Non-Schengen’ passagiers.

De aantrekkelijke en comfortabele hal is duurzaam vanwege het gebruik van zuinige ledverlichting en een hypermodern intelligent verlichtingssysteem. Er is bovendien gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen. Het dak is bekleed met mos sedum voor een goede isolatie in zomer en winter.

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zal RTHA in samenwerking met commerciële partners, het nieuwe restaurant en de airshop inrichten. Naar verwachting kunnen deze voorzieningen in het voorjaar van 2021 in gebruik genomen worden.

Rondleiding

Klik op deze link voor een video waarin Jan-Willem Perdon, directeur Assets & Projects Rotterdam The Hague Airport, een rondleiding geeft door de nieuwe vertrekhal.

Projecten

Alle projecten
+