icon-arrow-right
HomeNieuws VolkerWessels Bouw Schiphol bouwt mee aan centrale security op de luchthaven Schiphol

VolkerWessels Bouw Schiphol bouwt mee aan centrale security op de luchthaven Schiphol

Algemeen

Vandaag heeft mevrouw Birgit Otto, Directeur Airport Operations, officieel opdracht gegeven aan VolkerWessels Bouw Schiphol voor de bouw van 25 Gatehuizen op Schiphol. De bouw van de Gatehuizen is onderdeel van het omvangrijke project Central Security Non-Schengen (CSNS), waarbij het securityproces van Niet-Schengen vluchten/passagiers wijzigt van decentrale security bij de gates naar centrale security in het Terminal gebouw.

Medio juli 2012 werd dit deelproject in de markt gezet met als belangrijkste uitdagingen: het modulair en snel engineeren en bouwen van Gatehuizen aan de gates van de E- en F-pieren op Schiphol, dus op airside én midden in het operationele proces van de luchthaven. Voor het realiseren van dit project heeft VolkerWessels Bouw Schiphol een 'productielijn' ingericht, waarmee elke drie weken een Gatehuis wordt opgeleverd. De eerste Gatehuizen worden in 2013 geplaatst en in gebruik genomen. Het totale project zal naar verwachting in de zomer van 2015 zijn opgeleverd.

 

Alle aanbiedingen werden door Schiphol Group beoordeeld op basis van de afweging prijs versus kwaliteit. VolkerWessels Bouw Schiphol heeft daarbij de hoogste score behaald. Birgit Otto, Directeur Airport Operations: "We gaan vol vertrouwen deze samenwerking tegemoet: de beste van alles is ook goed genoeg voor Schiphol."


Frans Snaaijer, algemeen directeur VolkerWessels Bouw Schiphol: "Wij zijn bijzonder blij en trots dat de Schiphol Group onze toegevoegde waarde bij bouwen midden in de operationele omgeving van de Luchthaven ook voor dit project heeft herkend en de uitvoering van de Gatehuizen aan ons heeft gegund. Wij verheugen ons op een nieuw onderdeel binnen onze jarenlange samenwerking".

 

Over VolkerWessels Bouw Schiphol

VolkerWessels Bouw Schiphol is gespecialiseerd in bouwen in een complexe, logistieke operationele omgeving, namelijk daar waar het proces van de klant minimaal en slechts beheerst gehinderd mag worden. VolkerWessels Bouw Schiphol garandeert een bouwproces dat maximaal voldoet aan de waarden van onze opdrachtgevers, met diensten vanaf engineering tot en met beheer en onderhoud.

 

Op de Luchthaven Schiphol bouwt en onderhoudt VolkerWessels Bouw Schiphol sinds tientallen jaren grote en kleine projecten, met name in het operationele proces van de Luchthaven Schiphol. In april 2011 werd ook het langdurig ‘Asset Management' contract aan VolkerWessels Bouw Schiphol gegund voor het beheer & onderhoud, modificaties en uitbreidingen van het terminal complex (650.000 m2). In nauwe samenwerking wordt de kennis van de beheerorganisatie van de Luchthaven en van VolkerWessels Bouw Schiphol daarbij ingezet om de waarde van de bouwkundige bedrijfsmiddelen te verhogen en de Total Costs of Ownership (TCO) te verlagen met behulp van Reliability Centered Maintenance (RCM).


Foto
Frans Snaaijer (algemeen directeur VolkerWessels Bouw Schiphol) en Birgit Otto (Directeur Airport Operations) © Schiphol Group

+