icon-arrow-right
HomeNieuws Visser & Smit Bouw behaalt Safety Culture Ladder trede 4

Visser & Smit Bouw behaalt Safety Culture Ladder trede 4

Algemeen

Nul ongevallen is de ambitie! Afgelopen jaren hebben we ons ingezet voor een veiligere werkomgeving voor onze mensen en onze partners. Nadat we in 2019 waren gecertificeerd op trede 3 van de Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder), hebben we nu de volgende stap gezet met de certificering van trede 4. We bedanken onze medewerkers voor hun bijdrage en feliciteren hen met het behalen van deze volgende stap!

Proactieve organisatie

Aboma heeft een aantal onderwerpen van ons, als sterke punten benoemd, waardoor we ons daarmee op veiligheidsgebied een Proactieve organisatie mogen noemen. Zo hebben we tijdens de tenderfase op alle niveaus veel en gedetailleerde aandacht voor V&G, mede gericht op een veilige realisatiefase en goede omstandigheden tijdens beheer- & onderhoudsfases. We hebben daarnaast een duidelijke ambitie en strategie met behulp van de Roadmap Veiligheidsbewustzijn. Er is aandacht voor alle betrokken partijen in de keten (ook opdrachtgevers en nevenaannemers). We geven effectieve trainingen op ‘Bewust veilig leiderschap’ en hebben vertrouwen in het eigen kunnen, met daarnaast oog voor de expertise die de keten in kan brengen.

Wat betekent trede 4?

Trede 4 staat voor ‘Proactief’: Veiligheid heeft een hoge prioriteit, zit in alle vezels van het bedrijf. Er wordt continu geïnvesteerd in verhoging van het veiligheidsbewustzijn en medewerkers worden aangespoord elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. Verbeteringen worden stelselmatig ingevoerd en geëvalueerd. Er wordt vooruitgedacht en initiatief genomen. Bewust veilig werken wordt ervaren als een eigen verantwoordelijkheid; ‘welke bijdrage kan ik leveren?’. Deze vorm van gedrag wordt hoog gewaardeerd.

+