icon-arrow-right
HomeNieuws Stabiel resultaat eerste halfjaar VolkerWessels

Stabiel resultaat eerste halfjaar VolkerWessels

Algemeen

Financiële positie verder versterkt.

 

  • Operationeel resultaat (EBITDA) 1e halfjaar: € 74 miljoen 
  • Nettowinst 1e halfjaar: € 35 miljoen 
  • Omzet 1e halfjaar: € 2,0 miljard 
  • Orderportefeuille juni 2014: € 5,9 miljard

VolkerWessels heeft het eerste halfjaar een solide resultaat behaald. Dit ondanks aanhoudende zorgelijke marktomstandigheden in een aantal sectoren in Nederland. Hoewel de woningmarkt in Nederland wat perspectief lijkt te bieden worden de Bouw & Vastgoed- en de Infrastructuurmarkt nog steeds gekenmerkt door overcapaciteit die zich vertaalt in een onverantwoord laag prijsniveau.

 

De degelijke prestaties zijn het gevolg van operationele en financiële discipline waarbij het gebruik maken van kansen gecombineerd wordt met de focus op marge boven volume, kostenbeheersing en een gezonde rendement/risico verhouding. Er zijn wederom een aantal aansprekende nieuwe opdrachten binnengehaald zoals de nieuwbouw van Universiteitsgebouw Campusplein voor de Vrije Universiteit in Amsterdam, werk aan Ruimte voor de Rivier en offshore projecten Dudgeon en Westermeerwind.

 

CFO Jan van Rooijen: “Alle sectoren binnen VolkerWessels hebben wederom een positief operationeel resultaat gerealiseerd. Onze solide financiële positie maakt het mogelijk om kansen te benutten en te investeren in activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de toekomstige resultaatontwikkeling.  Met een zevental banken zijn afspraken gemaakt over voorzetting van onze werkkapitaalfinanciering tot medio 2019. Wij zijn verheugd dat de bijbehorende voorwaarden recht doen aan onze gezonde financiële positie."

Financiering

In het eerste halfjaar van 2014 is opnieuw een nettoschuldreductie gerealiseerd. De financiële positie van VolkerWessels is daarnaast verder versterkt door verlenging van onze werkkapitaalfaciliteiten. VolkerWessels is een gecommitteerde kredietfaciliteit overeengekomen met een syndicaat van zeven banken. Deze nieuwe kredietfaciliteit heeft een looptijd tot 12 augustus 2019 en vervangt een aantal bestaande faciliteiten met een vergelijkbare omvang, die in 2015 zouden aflopen. De voorwaarden van de nieuwe faciliteit zijn grotendeels gelijk aan de voorwaarden van de bestaande faciliteiten.

Investeringen en acquisities

VolkerWessels heeft haar investeringsprogramma verhoogd en in de eerste helft van 2014 € 48 miljoen geïnvesteerd in nieuw materieel. Naast aanzienlijke investeringen in materieel voor onze UK railactiviteiten en Canada zijn er ook een tweetal nieuwe werkschepen aangeschaft voor onze offshore activiteiten. Ook is een nieuwe asfaltcentrale in Harderwijk in gebruik genomen en is er geïnvesteerd in onze bouw- en  toeleveringsbedrijven voor ons nieuwe woning-concept MorgenWonen.

 

Op de Nederlandse markt voor wegenbouwkundig advies en onderzoek hebben we onze positie versterkt met de acquisitie van Surface Cracks. Dit bedrijf geeft advies, doet onderzoek en verricht metingen ten behoeve van wegen, vliegvelden, fietspaden en voetgangersgebieden.

 

Ook hebben we de activiteiten van PRS International overgenomen. PRS werkt voornamelijk voor de (petro)chemische industrie en olieraffinaderijen en is gespecialiseerd in het reinigen, inspecteren en kalibreren van leidingsystemen.

 

Een intentieovereenkomst is getekend om de bouw- en ontwikkelingsactiviteiten van Meulen Groep over te nemen. Meulen wordt samengevoegd met Aannemersbedrijf Louis Scheepers B.V. (Roermond). Meulen Groep, bestaande uit Meulen Projectontwikkeling en Meulen Bouw bestaat sinds 1928. Het bedrijf uit Weert is actief in Zuid-Oost Nederland en België.

 

In Canada hebben we de activiteiten van Mainline Construction Ltd. overgenomen. Mainline Construction is voornamelijk actief in het noordwesten van de provincie Alberta. Het bedrijf is gespecialiseerd in ondergrondse infrastructuur, gebiedsontwikkeling en is ook actief voor de olie- en gasindustrie rond Grande Prairie.

 

Open de bijlage om het gehele persbericht te lezen.

Nieuws

Meer nieuws

Operationeel resultaat VolkerWessels stijgt

VolkerWessels heeft over het eerste halfjaar opnieuw een goed resultaat behaald. Ondanks aanhoudend uitdagende...

+