icon-arrow-right
HomeNieuws Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opgeleverd

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opgeleverd

Algemeen

Op 5 april is de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht opgeleverd door Pro Liberis. Pro Liberis is een samenwerking van VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische lnstallaties met Kropman lnstallatietechniek. De bouwcombinatie heeft ruim twee jaar gewerkt aan het eerste landelijke centrum waar topzorg en -research voor kinderen met kanker geconcentreerd wordt.

Van eerste paal tot oplevering

Begin 2016 is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw. Op 13 oktober 2016 is het hoogste punt bereikt. Vorige week werd het proces-verbaal van oplevering ondertekend door de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum en de algemeen directeuren van Pro Liberis. Hierna werd de ‘sleutel’ overgedragen aan de bouwdirecteur van het Prinses Máxima Centrum. Er kan nu gestart worden met het inrichten, gereedmaken en voorbereiden voor de komst van patiënten in mei.

Het project

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is direct naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis/UMC Utrecht gelegen op De Uithof en is een gekoppeld research- en zorggebouw van ca. 46.500 m2 bvo, met specialistische functies: zorg, behandeling, wetenschappelijk onderzoek en onderwijsfaciliteiten. Via een door MedicomZes gebouwde brugverbinding staan de centra met elkaar in verbinding. Het researchgebouw omvat een inpandige parkeergarage en verschillende laboratoria en onderzoeksruimten. Het zorggebouw bestaat uit 87 unieke Ouder-Kind eenheden, kantoor- en ondersteunende functies, radiologie, poliklinieken, sport- en onderwijsruimten en een grote openbare ontmoetingsruimte.

Nieuws

Meer nieuws

Uitbreiding Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gegund aan MedicomZes en ULC...

Na een bouwteamfase, waarin MedicomZes en ULC Installatietechniek het ontwerp met opdrachtgever Prinses Máxima Centrum,...

Eerste kinderen nemen intrek in nieuwbouw Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Vrijdag 18 mei hebben de eerste 22 kinderen met kanker hun intrek genomen in het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima...

Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum in mei 2018 in gebruik

Het Prinses Máxima Centrum en bouwconsortium Pro Liberis zijn de definitieve planning overeengekomen voor de...

+