icon-arrow-right
HomeNieuws Opdracht van DNV KEMA voor uitbreiding kortsluitlaboratorium

Opdracht van DNV KEMA voor uitbreiding kortsluitlaboratorium

Algemeen

DNV KEMA Nederland gaat de bestaande capaciteit van het kortsluitlaboratorium in Arnhem uitbreiden. Visser & Smit Bouw heeft opdracht gekregen voor het ontwerpen en realiseren van het civiele deel van dit bouwproject.

Opdracht volgens proces Best Value Procurement

In hoofdlijnen bestaat dat uit een gebouw met kelder (circa 2.700 m2) en fundaties voor de transformatoren en een schakeltuin. In de uitbreiding worden door nevenaannemer Alstom twee kortsluitgeneratoren geplaatst, waarmee de huidige capaciteit van het kortsluitlaboratorium met 50% wordt vergroot. Het hele proces wordt met behulp van Systems Engineering uitgewerkt. Met deze uitbreiding kan DNV KEMA voldoen aan de wereldwijde vraag om steeds groter en zwaarder equipment te testen.

"De opdrachtnemer voor het civiele werk heeft een sleutelrol in het project." aldus de heer W. Bakker, projectmanager van DNV KEMA. "Wij hebben er veel vertrouwen in met Visser & Smit Bouw de juiste partner te hebben gecontracteerd".

Voor de selectie van de opdrachtnemer is gebruik gemaakt van een inkoopproces op basis van Best Value Procurement (prestatieinkoop). Hierbij is Visser & Smit Bouw als beste beoordeeld. Naast de ingediende prijs is ook de aangeboden kwaliteit beoordeeld. Zo werd gevraagd om zowel een risicodossier als een kansendossier aan te leveren. Door middel van concrete voorbeelden, dus met meetbare prestatie-indicatoren, moest worden onderbouwd waarom inschrijvers in staat zijn de projectdoelstelling van de opdrachtgever te realiseren. Daarnaast werden de beoogde projectteamleden van de verschillende inschrijvers geïnterviewd en beoordeeld.

Het civiele deel van dit project wordt op 31 maart 2015 opgeleverd. DNV KEMA zal de uitbreiding daarna nog uitvoerig testen voor de definitieve ingebruikname.

Bij het kortsluitlab in Arnhem, dat het grootste is ter wereld, worden kortsluitproeven gedaan op apparatuur voor elektriciteitsnetwerken.

 

Afbeelding
3D view voorstudie

Over DNV KEMA Energy & Sustainability

Met ruim 2300 deskundigen in meer dan 30 landen wereldwijd zet DNV KEMA Energy & Sustainability zich in om de wereldwijde transitie naar een veilige, betrouwbare, efficiënte en schone energietoekomst te bevorderen. www.dnvkema.com.

Projecten

Alle projecten
+