icon-arrow-right
HomeNieuws Nieuw Universiteitsgebouw behaalt BREEAM Excellent Oplevercertificaat

Nieuw Universiteitsgebouw behaalt BREEAM Excellent Oplevercertificaat

Algemeen

Een mijlpaal in de eindfase van de inbouw bij het Nieuwe Universiteitsgebouw van de VU in Amsterdam: het BREEAM Excellent Oplevercertificaat is behaald. Met een score van 73,63% op de gestelde duurzaamheidscriteria is het reeds ontvangen ontwerpcertificaat in 2014 (71,99%) overtroffen.

Duurzaam in zowel ontwikkeling, realisatie als gebruik

Duurzame maatregelen zijn vanaf de start van het ontwerp van het Nieuwe Universiteitsgebouw meegenomen en met behulp van de toekomstige bewoners verder uitgewerkt. Zo ontstaat een leefbaar, energiezuinig en levensduur bestendige omgeving. Maximaal duurzaam bouwmateriaal, natuurlijke energiebronnen (warmte en koude opslag), energiezuinige lichtbronnen en energiezuinige apparatuur zoals liften, roltrappen, armaturen, waterbesparend sanitair maken het gebouw optimaal duurzaam. Vanuit de gedachte dat planten en dieren medegebruikers zijn van het gebied, heeft het gebouw een flora- en faunadak dat een verrijking is voor de natuur. Daarnaast zijn er hoge eisen en voorwaarden gesteld aan het bouwproces. Denk hierbij aan afvalmanagement, energieverbruik, bouwplaats- en omgevingsmanagement.

Over dit project

Na de casco oplevering in 2018 heeft bouwcombinatie Campusplein, bestaande uit Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, de opdracht verworven voor afbouw in het pand (binnenwanden, vloerafwerkingen, het plaatsen van pantry's en balies e.d.). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Visser & Smit Bouw. HOMIJ is verantwoordelijk voor de technische installaties.  

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Visser & Smit Bouw wint Best Practice Publieksprijs van Bewuste Bouwers

De Best Practice Publieksprijs 2020 gaat naar het project Inbouwpakket Nieuw Universiteitsgebouw VU Amsterdam. Daar werd...

+