icon-arrow-right
HomeNieuws Het Gelders Huis wint Nationale Staalprijs!

Het Gelders Huis wint Nationale Staalprijs!

Algemeen

Het Gelders Huis heeft met haar spectaculaire overkapping de Nationale Staalprijs gewonnen in de categorie ‘Karakteristieke stalen bouwdelen’!

Opnieuw in de prijzen

De winnaars - er waren in totaal vijf categorieën - werden bekend gemaakt op de Nationale Staalbouwdag op 3 oktober. Eerder dit jaar won Het Gelders Huis al de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar.

Terechte winnaar

De jury over de overkapping: “De tensegrity-overkapping over het oude binnenplein is een bijzondere technische oplossing om historische panden van een bouwfysische schil en daarmee een behaaglijk binnenklimaat te voorzien. Zo bewijst dit project in al zijn glorie. Een buitengewoon goede keuze om een complexe tensegrity te ontwerpen in plaats van een eenvoudig balkenrooster met glaspanelen. Daarmee wordt de transformatieopgave een eer bewezen. Deze welkome aanvulling verdient een pluim en terecht de Nationale Staalprijs 2018 in deze categorie.” Klik HIER om het volledige rapport te lezen.

Het Gelders Huis in Arnhem won de concurrentie van de entree van het Sammy Ofer Centre in Londen en een binaire trap in een nieuwbouwwoning in Utrecht.

Bouw- en facilitaire partners

Het in 2017 in gebruik genomen Gelders Huis is uitgevoerd door de B.V. In Domu Nova (iDNova) onder leiding van VolkerWessels Integraal met onder andere Visser & Smit Bouw, Bouwbedrijf Wessels Rijssen, HOMIJ Technische Installaties en PCH Dienstengroep. Team V Architectuur tekende voor het ontwerp.  De verbouw en aanbouw van het Gelders Huis is aanbesteed als publiek-private samenwerking (pps), waarbij het iDNova verantwoordelijk is voor ontwerp, bouw, onderhoud en beheer (DBMO) voor een periode van 20 jaar.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Het Gelders Huis wint de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar!

Het Gelders Huis won vrijdag 18 mei de 13e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar, de architectuurprijs van de...

Huis der Provincie Gelderland geopend door koning

Onder veel belangstelling van pers en publiek opende koning Willem-Alexander op woensdag 20 september het vernieuwde...

+