icon-arrow-right
HomeNieuws MedicomZes, ULC Groep en CCG bouwen hybride OK’s voor het OLVG

MedicomZes, ULC Groep en CCG bouwen hybride OK’s voor het OLVG

Algemeen

Vorige maand is de bouw gestart van een tweetal hybride operatiekamers in het OLVG Oost in Amsterdam. De nieuwe OK’s betekenen een uitbreiding van de huidige capaciteit van het OLVG en de inzet van de nieuwste technologieën. In de nieuwe OK’s kunnen minimaal invasieve ingrepen, ook wel - opereren zonder snijden - genoemd, worden uitgevoerd. Deze manier is minder belastend voor de patiënt en kan veelal onder lokale verdoving en in dagbehandeling worden uitgevoerd.

De opdracht is verleend in bouwteamverband. MedicomZes is de coördinerend aannemer en realiseert het casco en de bouwkundige elementen in de nieuwbouw. ULC Installatietechniek is verantwoordelijk voor de installaties en CCG (Cleanroom Combination Group) verzorgt de afbouw van de OK’s en de vaste inrichting.

 

De OK’s worden op kolommen boven twee bestaande polipleinen gerealiseerd. Het project beslaat 800 m2 BVO. De bouw is begin juni gestart en de oplevering staat gepland voor eind 2021.

 

EGM architecten ontwierp de hypermoderne operatiekamers voor OLVG, Deerns en RHDHV zijn betrokken als adviseurs.

 

24/7 operationeel

Alle aanpalende gebieden blijven operationeel tijdens de werkzaamheden. Dit betekent dat de bestaande polipleinen ook tijdens de bouw hun reguliere openingstijden blijven hanteren en dat wij trillingen, geluidsoverlast en logistieke beperkingen zoveel mogelijk voorkomen.

Artist impression: EGM architecten

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Eerste operaties uitgevoerd in door MedicomZes gebouwde hybride operatiekamer in OLVG...

In februari werd tijdens een korte ceremonie de spectaculaire binnengevel van gerecyclede petflessen onthuld en de eerste...

+