icon-arrow-right
HomeNieuws Laatste 20 meter Noord/Zuidlijn in aanbouw

Laatste 20 meter Noord/Zuidlijn in aanbouw

Algemeen

Op ongeveer 18 meter onder het maaiveld, werkt Nico Bogaard (hoofduitvoerder bij VIA, samenwerkingsverband tussen Visser & Smit Bouw en Imtech Building Services) sinds begin augustus met zijn team bij het Scheldeplein aan de laatste 20 meter tunnelverbinding van de Noord/Zuidlijn. Nico neemt ons via de vele bouwtrappen mee naar de beneden en vertelt over zijn werk.

Waar zijn jullie nu precies aan het werk?

"Bij het Scheldeplein houdt de boortunnel op en aan de andere kant van het Scheldeplein start de vanaf het maaiveld gebouwde tunnel die tot aan Zuid loopt. Deze twee tunnels moeten nog aan elkaar gekoppeld worden zodat de metro straks daadwerkelijk van Noord naar Zuid kan rijden. Daarnaast worden er een nooduitgang en enkele technische ruimtes gebouwd. In totaal wordt hier zo'n 1500 m³ beton en circa 270 ton wapening voor gebruikt."

 

Wat hebben we tot nu toe gedaan?
"We hebben een constructie gemaakt voor een waterdichte aansluiting tussen de boortunnel en het nog te realiseren tunneldeel. Verder is de werkvloer van het laatste tunneldeel gestort en zijn we momenteel bezig met het vlechten van de wapening. De komende periode worden de vloer, wanden en het dek van het tunneldeel gebouwd."


Wat is er volgens jou zo bijzonder aan dit deelproject?
"Na jaren werkzaamheden van kilometers boorwerk en in het werk gestorte tunnelmoten, mogen wij nu de 20 meter tunnel maken: een behoorlijk puntje op de i. Pas als dit deel van de tunnel is gestort, dan is de verbinding van Noord naar Zuid echt een feit."

 

Bron: Hierzijnwij.nu
Foto's: Larissa van der Zouw

 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

VIA opent nieuwe metrotoegang op Centraal Station Amsterdam

VIA, een samenwerking tussen Visser & Smit Bouw en Imtech Building Services, heeft afgelopen periode hard gewerkt aan de...

+