icon-arrow-right
HomeNieuws Hoogste punt bereikt van het nieuwe Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag

Hoogste punt bereikt van het nieuwe Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag

Algemeen

Op 27 november 2014 heeft het nieuwe Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) een belangrijke mijlpaal gevierd met het bereiken van het hoogste punt.

Dit hoogtepunt werd gevierd met een festiviteit op de bouwplaats die werd bijgewoond door vertegenwoordigers van alle partijen die betrokken zijn bij de bouw van het nieuwe ICC-gebouw, waaronder het ICC Projectteam, het bouw- en ontwerpteam van Courtys en alle onderaannemers van Courtys.

 

Tijdens de ceremonie werd gevierd dat met het oprichten van het stalen frame rond de Court Tower het hoogste punt van de structuur was bereikt. Met het hijsen van de vlag van het constructieteam op het hoogste punt werd de enorme inspanning erkend om de bouw van het nieuwe onderkomen volgens schema en binnen het budget in het derde kwartaal van 2015 te voltooien.

 

In zijn toespraak zei Neil Bradley, directeur van ICC: “Dit ongelooflijk belangrijke gebouw zal zeer binnenkort de thuisbasis van het Internationaal Strafhof zijn en zal wereldwijd voor de volgende generatie fungeren als een belangrijk symbool voor de zoektocht naar vrede en gerechtigheid.”

 

Sinds de aanvang van de bouwwerkzaamheden in april 2013 en na slechts anderhalf jaar bouwen is de nieuwbouw van het Internationaal Strafhof een belangrijke stap dichter bij de voltooiing gekomen. De contouren van de gebouwen zijn gereed en de werkzaamheden aan de omgeving rondom het gebouwencomplex en de constructie en voltooiing van de binnenruimtes zijn een flink eind op weg.

 

Meer dan driehonderd mensen die momenteel werken aan de realisatie van het Internationaal Strafhof woonden de festiviteiten bij, waaronder ingenieurs, architecten, projectmanagers en velen van de gespecialiseerde bouwarbeiders die allemaal gezamenlijk en gelijktijdig werken aan verschillende delen van dit complexe bouwproject.

Het Internationaal Strafhof

Het Internationaal Strafhof (International Criminal Court, ICC) is een permanent hof voor het vervolgen van mensen die verdacht worden van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Het ambitieuze programma voor de nieuwbouw voor de huisvesting van het ICC weerspiegelt de internationale betekenis van deze organisatie.

De nieuwe permanente huisvesting van het ICC

Het belangrijkste doel van het project is de bouw van het permanente hoofdkwartier van het Internationaal Strafhof. Omdat het ICC een permanente gerechtelijke instelling is, was een permanente vestiging noodzakelijk om de rechtbank in staat te stellen haar taken effectief uit te voeren. Tegelijkertijd staat het nieuwe onderkomen symbool voor de betekenis van het ICC in de wereldwijde strijd tegen straffeloosheid voor de ernstigste misdrijven waarmee de internationale gemeenschap wordt geconfronteerd.

Het nieuwe gebouw van het Internationaal Strafhof bevindt zich op de plaats van de voormalige Alexanderkazerne en bestaat uit zes onderling verbonden gebouwen rond de centrale Court Tower. Het nieuwe pand bevat 54.600 m² vloeroppervlakte, 72.000 m² landschap, 1200 werkplekken en drie rechtszalen. De bouw zal tegen het eind van 2015 voltooid zijn, waarna het ICC haar nieuwe permanente onderkomen zal betrekken.

Courtys

Courtys, dat eind 2012 werd uitgekozen om de nieuwe permanente vestiging van het ICC te bouwen, is een combinatie van Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren, beide deel uitmakend van VolkerWessels, een Nederlandse bedrijvengroep met 14.500 medewerkers in 120 actieve bedrijven en kantoren in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

ICC Permanent Premises officieel geopend door Koning Willem-Alexander

Gisteren vond de officiële opening van ICC Permanent Premises plaats in Den Haag. Koning Willem-Alexander opende het...

Nieuwe permanente huisvesting officieel overgedragen aan ICC

Op 12 november 2015 heeft de officiële overdrachtsceremonie van de nieuwe en permanente huisvesting van het...

ICC Permanent Premises wint ‘NEC Large Project of the Year’ award

Het project ICC Permanent Premises heeft de ‘ NEC Large Project of the Year 2015 ’ award gewonnen. De winnaars van...

+