icon-arrow-right
HomeNieuws Definitieve gunning gerechtsgebouw Breda

Definitieve gunning gerechtsgebouw Breda

Algemeen

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de opdracht voor het nieuwe gerechtsgebouw in Breda gegund aan InBalans. Het nieuwe gerechtsgebouw opent in 2018 haar deuren aan de Stationslaan. Het DBFMO-contract wordt op 12 mei 2015 ondertekend.

PPS

InBalans heeft conform de Europese aanbestedingsregelgeving een inschrijving gedaan die, na een intensief beoordelingstraject op kwaliteitsaspecten, economisch als het meest voordelig is geselecteerd.Het gerechtsgebouw wordt ontworpen, gerealiseerd en beheerd via een Publiek Private Samenwerking (PPS) met een DBFMO-contract. Dit betekent dat InBalans verantwoordelijk is voor het ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het nieuwe gebouw, alsook de facilitaire dienstverlening. De opdracht heeft na ingebruikname van het gebouw een looptijd van 30 jaar met een netto contante waarde van bijna 172 miljoen euro.

logo InBalans

Consortium

Het consortium InBalans is een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling, Facilicom PPS Contracten en Macquarie Capital Group. De Architekten CIE, heeft in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter, interieurarchitect Sevil Peach en Karres en Brands Landschapsarchitecten het ontwerp gemaakt. Visser & Smit Bouw zal de realisatie voor haar rekening nemen. Arup, Imtech Building Services en HOMIJ Technische Installaties zijn verantwoordelijk voor het installatietechnische ontwerp en de realisatie hiervan. Facilicom Bedrijfsdiensten zal gedurende de 30 jaar de facilitaire dienstverlening faciliteren.

Rechtbank, Openbaar Ministerie en Raad voor de Kinderbescherming in één gebouw

In het nieuwe gerechtsgebouw neemt naast de rechtbank en het Openbaar Ministerie ook de Raad voor de Kinderbescherming haar intrek. Drie organisaties onder één dak, goed bereikbaar voor de burger en de medewerkers, met uitnodigende faciliteiten zoals spreekkamers, overlegplekken en een koffiecorner. Het delen van een gebouw en faciliteiten zoals de beveiliging, vergaderfaciliteiten en catering levert synergievoordelen op.

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Gerechtsgebouw Breda klaar voor gebruik

Het gerechtsgebouw Breda is binnen de gestelde tijd klaar voor gebruik. Gisteren werd het voltooiingscertificaat door het...

Officiële start bouw gerechtsgebouw Breda

Donderdag 4 februari 2016 is onder grote belangstelling het aanvangscertificaat voor de bouw door opdrachtgever het...

Aanbestedingstraject nieuw gerechtsgebouw Breda afgerond

Op 12 mei 2015 is het aanbestedingstraject voor het nieuwe gerechtsgebouw Breda afgerond. Met het ondertekenen van de...

+