icon-arrow-right
HomeNieuws Aanbestedingstraject nieuw gerechtsgebouw Breda afgerond

Aanbestedingstraject nieuw gerechtsgebouw Breda afgerond

Algemeen

Op 12 mei 2015 is het aanbestedingstraject voor het nieuwe gerechtsgebouw Breda afgerond. Met het ondertekenen van de DBFMO-overeenkomst tussen het Rijksvastgoedbedrijf en het bouwconsortium InBalans is een publiek-private samenwerking (PPS) gestart. Het consortium InBalans bestaat uit VolkerWessels, Facilicom en Macquarie Capital Group. De samenwerking tussen het Rijksvastgoedbedrijf en het consortium is gericht op nieuwe huisvesting en facilitaire voorzieningen voor de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming, regio Zuidwest Nederland.

Kern van de opdracht is dat een aansprekend, eigentijds gebouw tot stand wordt gebracht. Een samenhangend geheel, bestemd voor drie afzonderlijk herkenbare organisaties. Gezagwekkend maar tegelijk ook toegankelijk en in een veilige omgeving. Het gebouw zal verrijzen op de hoek Belcrumweg/Stationslaan, nabij het NS-station Breda.


Bijeenkomst
De bijeenkomst werd geopend door Marieke Koek, president van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Na een inleiding door Jaap Uijlenbroek, Directeur-Generaal Rijksvastgoedbedrijf, werden de overeenkomsten getekend. Paul Depla, de burgemeester van Breda, hield een toespraak over de projecten van ViaBreda en verwelkomde de medewerkers van rechtbank, arrondissementsparket en Raad voor de Kinderbescherming. Daarna werd de maquette onthuld en is het ontwerp gepresenteerd door architect Rob Hootsmans. Geïnteresseerden kregen aansluitend de gelegenheid een informatiemarkt te bezoeken. Daar werd informatie aangeboden over het ontwerp van buiten- en binnenkant, entree, zittingszalengebied en de inpassing van het gebouw in de omgeving. Naar verwachting gaat het nieuwe gerechtsgebouw in 2018 open.

logo InBalans

Consortium InBalans

Het consortium InBalans is een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling, Facilicom PPS Contracten en Macquarie Capital Group. De Architekten CIE, heeft in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter, interieurarchitect Sevil Peach en Karres en Brands Landschapsarchitecten het ontwerp gemaakt. Visser & Smit Bouw zal de realisatie voor haar rekening nemen. Arup, Imtech Building Services en HOMIJ Technische Installaties zijn verantwoordelijk voor het installatietechnische ontwerp en de realisatie hiervan. Facilicom Bedrijfsdiensten zal gedurende de 30 jaar de facilitaire dienstverlening faciliteren.

 

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Gerechtsgebouw Breda klaar voor gebruik

Het gerechtsgebouw Breda is binnen de gestelde tijd klaar voor gebruik. Gisteren werd het voltooiingscertificaat door het...

Definitieve gunning gerechtsgebouw Breda

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de opdracht voor het nieuwe gerechtsgebouw in Breda gegund aan InBalans. Het nieuwe...

+