icon-arrow-right
HomeNieuws Bouw slibdrooginstallatie HVC Alkmaar gestart

Bouw slibdrooginstallatie HVC Alkmaar gestart

Algemeen

Recent zijn wij gestart  met de realisatie van een proceshal, betonnen opslagbunker en een loshal voor een slibdrooginstallatie voor het energie- en afvalbedrijf HVC op haar locatie in Alkmaar.

HVC verwerkt het rioolslib van 8 waterschappen die aandeelhouder zijn en wil dat zo duurzaam mogelijk doen. In de nieuwe installatie wordt ontwaterd rioolwaterslib gedroogd met restwarmte van de naastgelegen afvalenergiecentrale. Dit is een restproduct dat overblijft na zuivering van afvalwater door waterschappen. Omdat voor het drogen geen aardgas meer wordt gebruikt, wordt een forse CO2-reductie gerealiseerd. Het granulaat dat overblijft na het drogen wordt weer als alternatieve duurzame brandstof gebruikt in de plaats van fossiel aardgas.

Het project

Het project bestaat uit de drie genoemde gebouwdelen (6950 m2 BVO). Het betonnen bunker-gebouw wordt in enkele weken opgetrokken met toepassing van een glijbekisting.

 

Visser & Smit Bouw is vanaf de VO-fase verantwoordelijk voor het constructief, bouwkundig en installatietechnisch ontwerp en realisatie van het gebouw. Dit doen we samen met onze partner De Kok Staalbouw die de staalconstructies, en gevel- en dakbeplating ontwerpt en realiseert. Al in de ontwerpfase van het project werken we nauw samen met HVC en de nevenaannemer die door HVC is aangesteld voor het ontwerpen en realiseren van de procesinstallaties.

+