icon-arrow-right
HomeNieuws Uitbreiding en renovatie NCIA

Uitbreiding en renovatie NCIA

Algemeen

Op 18 augustus 2016 is door het Rijksvastgoedbedrijf en de bouwcombinatie Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw het contract ondertekend van de nieuwbouw en renovatie van het NATO Communications and Information Agency (NCIA) te Den Haag.

Nato 2

NCIA is een agentschap van de NAVO met als taken ICT-dienstverlening en ondersteuning in communicatie. Start bouw staat gepland voor het voorjaar van 2017, de eindoplevering half 2019.

Namens de opdrachtgever tekenden onder andere prof. dr. J.J.M. Uijlenbroek, directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf, en drie directieleden van de bouwbedrijven het contract. Tijdens de tekenceremonie waren diverse betrokkenen aanwezig van het NCIA, ministerie van Defensie en het Rijksvastgoedbedrijf. De General Manager van het NCIA, Major-General K. Gijsbers, memoreerde dat het initiatief voor de plannen al in 2006 werd genomen en dat de start van de realisatiefase niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

 

De huisvesting aan de Oude Waalsdorperweg (nabij de ICC Permanent Premises) krijgt circa 11.000 m2 nieuwbouw. Daarnaast wordt zo’n 13.500 m2 in het huidige pand gerenoveerd. De bouwcombinatie voert de werkzaamheden gefaseerd uit. Bijzondere elementen zijn de keramische borstweringen in de gevels, welke zijn vormgegeven als de NAVO-ster.

Nieuws

Meer nieuws

Nieuwbouw NATO-complex door Rijksvastgoedbedrijf aanvaard

Bouwcombinatie NCIA (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) heeft de uitbreiding van het NATO Communications and...

Uitbreiding en renovatie NATO-complex gestart

Op 22 mei 2017 is officieel het startsein gegeven voor de uitbreiding en de renovatie van het NATO Communications and...

+