Vervangende nieuwbouw Intensive en Medium Care Volwassenen

Op de zevende verdieping van het VU medisch centrum in Amsterdam zijn een nieuwe Intensive Care en Medium Care gebouwd. Het doel van de verbouwing was een afdeling te creëren met meer bedden en de afdeling moest aan nieuwe technische eisen voldoen. 

Feiten & cijfers

Plaats
Amsterdam
Opdrachtgever
VU Medisch Centrum
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bouwteam
Projectcategorieën

Het project

Bouwkundige werkzaamheden zijn uitgevoerd voor:

• Vier Intensive Care units, die bestaan uit twee- en eenpersoons- en isoleerkamers, die plaats bieden aan 32 bedden. 

• Een Medium Care unit met twaalf bedden, verspreid over twee- en driepersoonskamers en een isoleerkamer. 

• Ondersteunende ruimten voor staf en bezoekers, verdeeld over verschillende units. Deze units zijn voorzien van de nieuwste technieken, wanden, plafonds, wand- en vloerafwerking, kozijnen, puien en inrichting.

 

De nieuwe afdeling op de zevende verdieping is ingericht met verschillende kleuren en materialen en heeft veel daglicht. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in een operationele omgeving, waarbij naast geluid- en stofwerende voorzieningen, transport- en logistieke aspecten, ook aangepaste werktijden noodzakelijk waren. Ook diende rekening gehouden te worden met de nabijgelegen landingsplaats voor de traumahelikopter. Kennis en ervaring op het gebied van bouwmethodiek, planning, kostendeskundigheid en detaillering werd vroegtijdig ingebracht. Vanwege beperkte ruimte om patiënten elders in het ziekenhuis onder te brengen, is de verbouwing van de zevende verdieping in drie fasen uitgevoerd. Gelijktijdig met deze werkzaamheden is de dakopbouw-techniekruimte op de tiende verdieping uitgebreid. Hierdoor is zoveel mogelijk ruimte voor de patiënten gecreëerd.

Uitvoering

Dit project is gerealiseerd onder de handelsnaam MedicomZes (een handelsnaam van Visser & Smit Bouw bv). 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.