Uitbreiding Hogeschool Inholland Rotterdam

Tegen het bestaande onderwijsgebouw is een uitbreiding gerealiseerd met in totaal zeventien bouwlagen (14.655 m2 bvo). 

Feiten & cijfers

Plaats
Rotterdam
Opdrachtgever
Hogeschool Inholland Den Haag
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bestek en tekeningen
Directie
Burgers De Greef Adviesburo In Bouwzaken B.V.
Architect
(EEA) Erick van Egeraat Associated Architects B.V.
Bouwkundig bouwvoorbereiding
Bartels Ingenieursbureau
Adviseur constructies
ABT B.V.
Projectcategorieën

Het project

De uitbreiding omvat: theorielokalen, semicommerciële ruimten, een entree, een foyer voor het vergadercentrum, uitbreiding van het restaurant, uitbreiding van de bibliotheek, uitbreiding van kantoorruimten en uitbreiding van de parkeerkelder.

 

Een bijzonderheid bij dit project is dat het gedeeltelijk over de bestaande metrotunnel heen is gebouwd. Tevens mag de dagelijkse gang van zaken binnen het onderwijsgebouw niet tijdens de bouw worden verstoord.

 

In het gebouw bevinden zich diverse soorten trappen (in situ beton, prefab beton en staal) en liften. De gevel is volledig opgebouwd uit staal en glas en is gerealiseerd door een nevenaannemer vanwege het hoge specialistische karakter.

Duurzaam

Er zijn verschillende maatregelen genomen die vallen onder de noemer 'duurzaam bouwen'. Het gaat hierbij om zowel bouwkundige als installatietechnische aanpassingen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van een warmte- en koudeopslag, een systeem dat ook bekend staat als seizoensopslag. Seizoensopslag is een milieuvriendelijk en energiebesparend alternatief voor een conventionele koelinstallatie.

Uitvoering

Visser & Smit Bouw bv als coördinerend hoofdaannemer.

Nevenaannemers: TGM Technisch Gevelbouw Management / Imtech Building Services en Kuijpers (E&W installaties).

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.