Uitbreiding DOC Kaas

De uitbreiding van DOC Kaas bestaat uit kantoorruimten, een kaasopslag, behandelruimten en expeditieruimten. 

Feiten & cijfers

Plaats
Hoogeveen
Opdrachtgever
DOC Kaas
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bouwteam
Architect en directie
Advies & Ingenieursbureau Het4Kant
Uitvoering
Bouwcombinatie DOC: 50% Visser & Smit Bouw / 50% Koenen Bouw
Projectcategorieën

Het project

Onderdelen van de uitgevoerde werkzaamheden waren de wanden en vloeren van de pakhuizen, de ruwbouw en afbouw van de behandelingsruimten en de ruwbouw en afbouw van de kantoren en de portiersloge.

 

DOC Kaas verwerkt jaarlijks circa 900 miljoen kg melk van leden melkveehouders tot kaas, melk- en weipoeder. De producteisen voldoen aan GMP+:2006 certificatieschema. Het centraal gelegen laboratorium is vierentwintig uur per dag bezet. Middels meetapparatuur en monsterpunten in de productielijn houden de laboranten zicht op de kwaliteit van het productieproces en de samenstelling van het product.

 

Het betreffende project DOC Kaas in Hoogeveen is in korte tijd gebouwd; de overall planning van de opdrachtgever gaf de verschillende bouwfasen en tijdstippen aan. Aan de hand van deze planning is door de alle betrokken aannemers een eigen planning opgesteld (onderdeel van het bestek). De diverse planningen zijn op elkaar afgestemd en wekelijks tijdens de coördinatievergadering in aanwezigheid van alle partijen bewaakt, met als voorzitter het architectbureau. Afwijkingen werden op tijd gesignaleerd en indien nodig bijgestuurd. Dit project (deelprojecten) is volgens planning opgeleverd.

Uitvoering

Bouwcombinatie DOC: 50% Visser & Smit Bouw / 50% Koenen Bouw.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.