Uitbreiding D-hal Schiphol Centrum

De uitbreiding van de D-hal ten behoeve van de bagageafhandeling.

Feiten & cijfers

Plaats
Amsterdam, Schiphol
Opdrachtgever
NV Luchthaven Schiphol
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bouwteam, samenwerkingsovereenkomst
Projectcategorieën

Het project

Het bouwen van een uitbreiding van de bestaande D-hal richting platform, in operationeel gebied. De gevels zijn van een samengesteld aluminium systeem en beglaasde aluminium puien.

Op de begane grond bevinden zich enkele technische ruimten. De eerste verdieping is specifiek als werkvloer voor het bagagesysteem ingericht. De tweede verdieping bevat ondersteunende functies in de vorm van technische ruimten en kantoren. 

 

Bijzonder aan dit project is het bouwen op de operationele airside (letterlijk tussen de vliegtuigen). Uitvoering van dit project (ook op hoogte) heeft plaatsgevonden met inachtname van zeer strenge veiligheids- en securityeisen en op zeer beperkte ruimte. Hiervoor is een gedetailleerd project- en logistiek plan opgesteld. Alle gebouwen en installaties zijn in gebruik gebleven. Het dagelijkse operationele proces van de luchthaven is niet verstoord.

Uitvoering

Dit project is gerealiseerd onder de handelsnaam VolkerWessels Bouw Schiphol (een handelsnaam van Visser & Smit Bouw bv).

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.