SRT Schoonebeek

Dit project omvatte de aanleg van een voorgeïsoleerde 8" olietransportleiding tussen de oliebehandelingsinstallatie te Schoonebeek en de BP Raffinaderij te Lingen (Duitsland) over een lengte van 22 kilometer.

Feiten & cijfers

Plaats
Schoonebeek
Opdrachtgever
NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij)
Status
Opgeleverd
Contractvorm
EPC
Uitvoering
Stork Projects en Visser & Smit Hanab bv Visser & Smit Bouw als Dedicated Subcontractor
Adviseur constructies
Jacobs Engineering Nederland B.V. / Tebodin Consultancy B.V.
Projectcategorieën

Het project

Het werk betrof alle infrastructurele en civieltechnische werkzaamheden in het kader van de nieuwe oliewinning in het Schoonebeekse veld. De werkzaamheden zijn in vijf jaar gerealiseerd waarbij diverse gebouwen en infrastructurele werken zijn uitgevoerd. Omdat de olietransportleiding zowel door Nederland als Duitsland loopt, is de leiding volgens de wet- en regelgeving van beide landen ontworpen en uitgevoerd.

 

Het werk was gelegen in een logistiek moeilijk gebied en was verdeeld over achttien locaties in het buitengebied van Schoonebeek. Daarnaast waren er nog veertien locaties in Twente. De central heat & power fabriek en de Central Treatment Facility zijn gebouwd ten noorden van Schoonebeek op het oude NAM-emplacement.

 

Het betreft het grootste onshore oliewinningsproject in West-Europa. 

 

De werkzaamheden bestonden uit de complete inrichting van achttien wellsites voor de pompinstallaties en de inrichting van een fabriekslocatie ten behoeve van de stoomopwekking en oliebehandeling.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.