Renovatie hart operatiekamers zesde verdieping VUmc

Het groot onderhoud van de laatste vier overgebleven OK-ruimten op de zesde etage.

Feiten & cijfers

Plaats
Amsterdam
Opdrachtgever
VU medisch centrum
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bouwteam
Architect
Het ArchitectenForum
Projectcategorieën

Het project

Het project was in vijf fasen opgedeeld en omvatte de volgende werkzaamheden:

  • Het bouwen van K3/S3 ruimten
  • Stralingdichte ruimten
  • Het renoveren van bestaande hartoperatiekamers
  • Het bouwen van zogenaamde cleanrooms, het opnieuw opbouwen van loodwanden, systeemplafonds, vloeren inclusief afwerkingen en inrichting tevens het aanpassen en uitbreiden van de E+W installaties.

Het betrof een zeer complex werk, omdat er gebouwd moest worden in een klinisch schoon en operationeel gebied (bouwen en operaties naast elkaar uitvoeren). Daarnaast was er een logistiek lastige en wisselende aanvoer- en afvoerroute in verband met het niet doorkruizen van patiëntentransport.

Per fase zijn er stofscheidingen geplaatst en werd in het bouwgebied een onderdruk gecreëerd. De stofscheidingen waren luchtdicht afgewerkt en werden dagelijks gecontroleerd. Het stof, afgezogen door de tijdelijke onderdrukventilatoren in het bouwgebied, werd via een apart kanaal naar buiten getransporteerd. De druk in het bouwgebied werd dagelijks gemeten en vastgelegd.

 

Verder vond elke dag afstemming plaats door middel van een hinderoverleg. Tijdens dit overleg werd besproken hoe om te gaan met mogelijk overlast gevende situaties. Indien nodig werden de werkzaamheden uitgevoerd buiten de normale werktijden.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.