Renovatie en onderhoud Slotervaartziekenhuis

Bouwkundige werkzaamheden ten behoeve van de renovatie en vernieuwbouw in het kader van het korte termijn huisvestingsplan, waaronder renovatie van het OK complex, recovery, behandelafdelingen, poliklinieken, verpleegafdelingen, centrale sterilisatie, apotheek, cleanroom ruimten, radiologie en algemene kantoor- en verblijfsruimten.

Feiten & cijfers

Plaats
Amsterdam
Opdrachtgever
Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam
Status
Opgeleverd
Projectcategorieën

Het project

Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden op bouwkundig gebied voor specialistische ruimten, zoals laboratoria, röntgenkamers, operatiekamers, cleanroom ruimten en beddenruimten. Hierbij worden ook diverse onderhoudswerken gelijktijdig uitgevoerd. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met de technische dienst en het bouwbureau van de opdrachtgever en de gebruiker(s) van die ruimten.  Bij dit project was geen architect betrokken. Op verzoek van de opdrachtgever heeft het projectteam van MedicomZes de rol van 'architect' op zich genomen en heeft in overleg met de opdrachtgever het Programma van Eisen en voorlopig ontwerp vertaald naar Definitief Ontwerp en definitieve uitvoeringstekeningen.

 

MedicomZes heeft ook de rol van bouwkundig adviseur op zich genomen, heeft aan alle overleggen met de gebruikers deelgenomen en op alle niveaus in het bouwproces haar kennis en expertise van 'bouwen in de gezondheidszorg' ingebracht. Vanuit het bouwterrein, gesitueerd aan de achterzijde van het ziekenhuis, zijn alle projecten gefaciliteerd. Voor aan- en afvoer van materialen en bouwpersoneel is gebruik gemaakt van de logistieke gangen en liften van het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft tijdens de ingrijpende verbouwing gewoon doorgefunctioneerd, waarbij veelvuldig gebruik is gemaakt van interim-voorzieningen om overlast tot een minimum te beperken.

Uitvoering

Dit project is gerealiseerd onder de handelsnaam MedicomZes (een handelsnaam van Visser & Smit Bouw bv).

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.