Reconfiguration Program voor BP raffinaderij

Realisatie van diverse projecten op de Nerefco plant (huidige BP raffinaderij) in Rotterdam op basis van een Unite Rate contract.

Feiten & cijfers

Plaats
Rotterdam
Opdrachtgever
BP Raffinaderij Rotterdam B.V.
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Unit Rate en delen Design & Construct (substations)
Directie en Architect
JE Jacobs
Projectcategorieën

Het project

Het grootste onderdeel was de bouw van de nieuwe fabriek FCCU Naptha Hydrotreater, die door het cathodisch kraken van het destillatieproduct benzinecomponenten produceert.


De scope binnen de GOH2/GOH3 fabrieken behelsde uitbreidingen op diverse locaties van de huidige fabrieken (de fabrieken produceren diesel). Al deze werkzaamheden zijn verricht in de operationele gebieden van de raffinaderij. Daarnaast zijn de nieuwbouw van twee prefab substations (Design & Construct) gerealiseerd (grote technische ruimten van 300 resp. 200 m²) en de uitbreiding van een derde substation. Voor deze substations zijn ook de werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd, evenals het bekabelingwerk buiten, de aarding en het leidingwerk ten behoeve van bluswater, drinkwater en riolering.


Gelijktijdig zijn door ons ook de civil scopes voor de 'Turnarounds' in 2007 en 2008 en het project 'Low Sulphur Heating' (directievoering Aker Solutions) uitgevoerd.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.