Parkeergarage l'Hermitage

Er zijn twee ondergrondse parkeergarages ontworpen en gerealiseerd, één van 13.896 m2 en één van 25.939 m2. In totaal 39.835 m2. De gezamenlijke capaciteit van de parkeergarages is 1.600 auto's (500 + 1.100). De parkeergarages maken onderdeel uit van het kantorenproject l'Hermitage.

Feiten & cijfers

Plaats
Almere
Opdrachtgever
Eurocommerce Projectontwikkeling B.V.
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Design & Construct
Ontwerp
Visser & Smit Bouw
Projectcategorieën

Het project

Naast het Centraal Station van Almere, bevindt zich het prestigieuze kantorenproject l'Hermitage. De nieuwe kantorenstrip bestaat uit twee imposante kantoorgebouwen, te weten: WTC Carlton en Martinez.

 

De parkeergarages maken onderdeel uit van het kantorenproject. De werkzaamheden bestonden uit het compleet ontwerpen, realiseren en opleveren van twee ondergrondse parkeergarages in het Mandela-park, achter het kantorencomplex.

De parkeergarages zijn vier lagen ondergronds gerealiseerd. Daarnaast heeft Visser & Smit Bouw de dakopbouw op de begane grond gerealiseerd. Visser & Smit Bouw was verantwoordelijk voor de uitvoering van de funderingen, de ruwbouw, de afbouw en de W-, E- en T- installaties.  

 

Bijzonderheden:

  • Het diepste punt van de Flevopolder is NAP -16,20 m
  • Naast de bouwkuipen staan 150 appartementen
  • Het werk ligt naast Almere Centraal Station in binnenstedelijk gebied
  • Naastliggende busbaan
  • Veel fietsverkeer en voetgangers in directe nabijheid
  • In de nabijheid van sporen op 75 meter afstand.

 

Voor de kolommen, balken, trappen, bordessen en breedplaatvloeren zijn prefab elementen gebruikt.

 

Door Visser & Smit Bouw zijn verschillende optimalisaties gerealiseerd in met name de bouwkuip en de installaties (brandventilatie).

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.