Ondergrondse Gasopslag Bergermeer

Ten behoeve van de aanleg van de gasopslag zijn de negen bestaande putten gerenoveerd en zijn er veertien extra putten worden geboord.

Feiten & cijfers

Plaats
Bergermeer
Opdrachtgever
TAQA Energy B.V.
Status
Opgeleverd
Contract
Engineering & Build op basis van Lumpsum / Unit Rates
Ontwerp & Directie
Fluor Nederland B.V.
Projectcategorieën

Het project

Gasopslag Bergermeer bestaat uit een puttenlocatie waar het gas in en uit het gasveld gepompt wordt en een installatie waar het gas behandeld en op druk gebracht wordt. De gasbehandelingsinstallatie wordt op het bedrijventerrein Boekelermeer-Zuid 2 in Alkmaar gebouwd.

 

Ten behoeve van de aanleg van de gasopslag zijn de negen bestaande putten gerenoveerd en zijn er veertien extra putten bij geboord. Alle putten zijn ondergronds afgewerkt en aangelegd binnen de grenzen van de huidige puttenlocatie. Na de realisatiefase is er niets meer van te zien in Bergermeer. De omgeving is permanent ingericht en beheerd als natuurgebied. Bovendien is met een aantal agrariërs een overeenkomst gesloten waardoor tijdelijk 18,5 hectare extra grond beschikbaar was als broedgebied voor weidevogels. Tussen de puttenlocatie en de behandelingsinstallatie en tussen de behandelingsinstallatie en het gastransportnet zijn pijpleidingen gelegd.

Visser & Smit Bouw was, naast het projectmanagement, verantwoordelijk voor alle civiele werkzaamheden, inclusief engineering, mechanische, elektrische en instrumentatie.

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.