Nieuwbouw fase 4A Schiecentrale

De nieuwbouw van een multimediagebouw met opnamestudio’s, kantoren, werkruimten en een parkeergarage.

Feiten & cijfers

Plaats
Rotterdam
Opdrachtgever
OntwikkelingsBedrijf Rotterdam
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bestek en tekeningen
Projectmanagement
TRIPLAN raadgevende ingenieurs BV
Architect
Mei, Architecten en stedenbouwers bv
Adviseur constructies
Pieters Bouwtechniek Delft B.V.
Adviseur installaties
Deerns raadgevende ingenieurs bv
Adviseur bouwfysica
EBM Consult
Adviseur akoestiek
Veldkamp Adviesbureau
Adviseur beeld & geluid
Audio “F”
Projectcategorieën

Het project

Op het hoogste punt telt het gebouw negen bouwlagen, te weten een parkeergarage onder de grond, de begane grondvloer en zeven verdiepingsvloeren (12.000 m2). Het gebouw is opgetrokken vanuit een bouwkuip met stalen damwanden. Hierin is een in het werk gestorte betonnen parkeergarage gerealiseerd, waarvan het dak de begane grondvloer voor het gebouw vormt. Deze vloer bestaat uit een bekistingsplaatvloer waarop een in het werk gestorte monolithische betonvloer is aangebracht.

 

De bovenbouw is opgebouwd uit stalen kolommen met betonnen kern met hoedliggers waarop kanaalplaatvloeren met een druklaag zijn aangebracht en gedeeltelijk uit een zeer zware vakwerkligger constructie. Daarin zijn drie verdiepingsvloeren van kanaalplaten opgenomen. In de kanaalplaatvloeren en in de helling van de parkeergarage is betonkernactivering toegepast als enige verwarming. De gevels bestaan gedeeltelijk uit vliesgevels van structural glass, gietijzeren gevelelementen en uit buitenwandelementen van versterkt polyesterbeton. Het geheel is voorzien van enkele personenliften.

 

In verband met de binnenstedelijke ligging van het project is er in overleg met de gemeentelijke instanties zoals politie een verkeerscirculatieplan opgesteld. Gebruiker van het gebouw is voor een deel RTV Rijnmond.  

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.