Nieuwbouw en verbouw Expansion Blending / Extension Warehouse

Het werk betreft nieuwbouw en verbouw van de Expansion Blending voor FrieslandCampina Domo in Beilen. Gerealiseerd is een nieuwe menginstallatie voor babyvoeding.

Feiten & cijfers

Plaats
Beilen
Opdrachtgever
FrieslandCampina Domo Beilen
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bestek en tekeningen
Architect
Het4Kant
Adviseurs
Goudstikker De Vries
Projectcategorieën

Het project

Het werk betreft de civieltechnische en bouwkundige werkzaamheden ten behoeve van de Blending installaties voor babyvoeding. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in een in bedrijf zijnde fabriek.

 

De constructie bestaat uit een hoogbouw van 27 meter, opgebouwd uit een betonskelet met drie verdiepingsvloeren. Deze constructie is midden in de fabriek gebouwd en is door het bestaande dak gebouwd aangebracht met een eis op blijvende waterdichtheid. Vanwege de HACCP-normen is het gebouw binnen en buiten voorzien van sandwichpanelen. De betonnen verdiepingsvloeren zijn voorzien van alle doorvoeringen voor de installaties. De uitdaging was vooral de eigen logistiek en de handhaving van de hygiëne.

 

In navolging van het project nieuwbouw en verbouw Extension Blending dat is opgeleverd in mei 2011 is de nieuwbouw van de Extension Warehouse uitgevoerd. De opslagloods is 50 bij 35 meter en 13 meter hoog. De loods is gefundeerd op 187 mortelschroefpalen met een diameter van 400 en 450 mm en een lengte van 5,5 tot 10 m. De fundering bestaat uit een betonvloer op zand met balkenraster. De bovenbouw is een staalconstructie met een sandwichpanelen gevel en dak. De vloer van de loods is voorzien van een pantserdekvloer.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.