New Lab Assen

Het oude laboratorium aan de Westenbrink in Assen is te klein en voldeed niet meer aan de huidige wensen en eisen. Om deze redenen is het oude laboratorium verruild voor een up-to-date laboratorium, op een prominente zichtlocatie aan de A28.

Feiten & cijfers

Plaats
Assen
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Kondor Wessels Projecten
Klant
PRA Health Sciences
Contract
Design & Construct in bouwteam
Architect
Alynia Architecten Harlingen bv BNA
Adviseur constructies
Ingenieursbureau Wassenaar bv
Adviseur Installaties
HOMIJ Technische Installaties
Uitvoering
Visser & Smit Bouw
Projectcategorieën

Het project

Design & Construct van een kantoorgebouw met labfunctie.

 

New Lab Assen omvat 3.000 m2 BVO verdeeld over 3 bouwlagen alsmede 75 parkeerplaatsen. Om de bouw zo goed en snel mogelijk te laten verlopen, is gekozen om het project uit te werken in BIM (Building Information Model) op LOD300, deels op LOD400 niveau. Naast het restaurant op de 1e verdieping bevindt zich het dakterras met uitzicht over de aangrenzende vijver. Een deel van het gebouw (noordoostzijde) bevindt zich hierboven. Om de nieuwbouw mogelijk te maken, is dit gedeelte tijdens de bouwfase gedempt.

 

De fundering bestaat uit 172 stuks prefab heipalen waarop een ringfundatie is gemaakt. Deze bestaat voor een groot deel uit een zogenaamde ‘powerkist’, die qua uitvoering snel en eenvoudig te plaatsen is.

Het gedeelte boven de vijver (zichtbeton) is uitgevoerd in een traditionele bekisting inclusief een afronding in de onderzijde van de ringbalk. Ter plaatse van de vijver is een damwand geslagen. Dit gedeelte is uitgegraven voordat de vloeren gelegd zijn. 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.