NDC Grafisch Bedrijf Colorante

De nieuwbouw en verbouw van de papieropslag, drukhal en expeditie van NDC Grafisch Bedrijf te Leeuwarden.

Feiten & cijfers

Plaats
Leeuwarden
Opdrachtgever
NDC mediagroep
Start
oktober 2007
Contractvorm
Bouwteam
Adviseur constructies
Tebodin Consultants & Engineers
Projectcategorieën

Het project

De nieuwbouw en verbouw was opgedeeld in 3 fasen. 

 

Fase 0 bestond uit het wijzigen van de toegang van de papieropslag. Hiervoor werd een uitbouw met een nieuwe dockshelter gerealiseerd. De uitbouw bestond uit een betonvloer met staalconstructie en gevelbeplating.

 

Fase 1 bestond uit het uitbreiden van de drukhal en de expeditie. Bij de drukhal werd ruim twaalf meter aangebouwd. Deze aanbouw bestaat uit een betonvloer met een betonskelet en prefab gevelelementen inclusief perstafel. De expeditie werd over de gehele breedte tien meter uitgebreid. Deze uitbreiding bestaat uit een betonvloer met staalconstructie en gevelbeplating.

 

Fase 2 betrof een interne verbouwing en herindeling van de bestaande ruimtes in de drukhal en expeditie.


De nieuwbouw betreft binnenstedelijk gebied en er is naast het spoor gewerkt. Er zijn prefab betonnen skelet en gevelelementen gebruikt. Het werk is deels inclusief ontwerp.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.