NAM Groningen Long Term project (GLT)

Het project omvatte in grote lijnen het renoveren van alle gaswinlocaties (29 stuks) van het Slochterenveld.

Feiten & cijfers

Plaats
Groningen (diverse locaties)
Opdrachtgever
NAM GLT
Status
Opgeleverd (vanaf 1-1-10 GLT PLUS)
Contractvorm
Alliantie
Uitvoering
Stork GLT
Projectcategorieën

Het project

Als consortium was Stork GLT verantwoordelijk voor ontwerp, bouw en onderhoud van alle 29 te renoveren gaswinlocaties. 

 

De aanleiding voor het upgraden van de gaswinlocaties was dat de gasdruk in het veld afnam en door middel van compressoren kan de druk weer op het gewenste niveau worden gebracht. Om nog minstens 25 jaar optimaal te kunnen werken werd tegelijkertijd alles naar de laatste stand der techniek gebracht. 

 

Visser & Smit Bouw was binnen het consortium verantwoordelijk voor alle civiele bouwkundige werkzaamheden.

 

Door de vorming van een multidisciplinair consortium en het alliantiecontract, waarbij NAM het principe hanteert 'hands off, eyes on' is de optimale samenwerking tussen partijen een must. Het consortium had tot taak om zelf te ontwerpen. 'Construction driven' engineering heeft ertoe geleid dat in de herhaling optimalisaties zijn toegepast en er grote kostenbesparingen zijn gemaakt. Er is veel aandacht aan veiligheid en kwaliteit gegeven.

 

Vanaf 1 januari 2010 is dit project overgegaan naar GLT PLUS

Uitvoering

Stork GLT is een consortium gevormd door Siemens DDH, Siemens, Yokogawa, Stork SISe / Visser & Smit Bouw en Jacobs Engineering. Visser & Smit Bouw was in deze samenstelling de nominated subcontractor met volledige contractuele back-to-back verantwoording en verplichting voor haar deel. 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.