Kantoorgebouw Le Carrefour

Design & Construct van een kantoorgebouw inclusief een tweelaagse ondergrondse parkeergarage voor circa 350 auto's. 

Feiten & cijfers

Plaats
Leiden
Opdrachtgever
Eurocommerce Projectontwikkeling B.V.
Status
Opgeleverd
Contract
Design & Construct
Architect en directie
VVKH Architecten
Adviseur
Ingenieursbureau Zonneveld B.V.
Projectcategorieën

Het project

De parkeerplaatsen zijn geschikt gemaakt voor openbaar gebruik. Het kantoorgebouw telt 10 verdiepingen boven de grond. Totaal 45.500 m² (parkeergarage: 10.500 m² / kantoor: 35.000 m²).

 

Het betrof een logistiek complex werk midden in Leiden. Het kantoorgebouw werd naast het station, tegen de spoorlijn Amsterdam-Leiden gerealiseerd en ligt 300 m van het centrum van Leiden. De openbare weg gaat onder het gebouw door. Om die reden is de constructie op straatniveau opgetild door twaalf boomconstructies die zijn samengesteld uit een combinatie van staal en beton. Ze zijn vanaf de derde verdieping verbonden met de gebouwen die erachter liggen.


De hele bovenbouw betreft een staalconstructie met kanaalplaatvloeren, afgesteund tegen vijf gegleden betonnen stabiliteitskernen. In totaal is 30.000 m2 staalconstructie gerealiseerd.

Installaties

Alle installaties bevonden zich in ons pakket; E-, W-, lift- en gevelonderhoudinstallaties. De installaties zijn in onderaanneming uitgevoerd. De installaties betroffen het uitwerken van het installatieontwerp, het uitvoeringsgereed maken hiervan en de uiteindelijke realisatie, het testen en in bedrijf stellen.

Inbouw

Visser & Smit Bouw was naast de realisatie van de nieuwbouw tevens verantwoordelijk voor ruim 30.000 m2 afbouw. De werkzaamheden bestonden uit de realisatie van het volledige inbouwpakket inclusief de ICT 'Cabling & Housing Infrastructuur' en de vaste inrichting zoals binnenwanden, (computer)vloeren, vloerafwerking, bedrijfsrestaurant en keuken, kantoormeubilair etcetera. Voor de uitvoering van de werkzaamheden werd mede gebruik gemaakt van Achmea Preferred Suppliers. In totaal zijn er circa 2.000 werkplekken gerealiseerd.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.