Vitalisering droger 23 FrieslandCampina

In 2002 is de voormalige droger ontmanteld en tot de uitvoering van het onderhavige project is op deze locatie geen bedrijfsactiviteit meer gepleegd. In juli 2011 is gestart met de bouw van de nieuwe poederlijn met een geplande verwerking van 180 miljoen kg melk per jaar. Voor een deel is gebruik gemaakt van bestaande componenten. Asbestsanerings- en sloopwerkzaamheden maakten deel uit van dit project.

Feiten & cijfers

Plaats
Leeuwarden
Opdrachtgever
FrieslandCampina Consumer Products
Status
Opgeleverd
Contract
Bestek en tekeningen
Bouwkundig advies en bouwmanagement
Het4Kant
Adviseurs
Ingenieursburo EconStruct BV
Procesinstallateur
Relco wet & dry
Projectcategorieën

Het project

Het project bestaat verder uit het coaten van staalconstructies en het vervangen van de binnengevelbeplating van het bestaande drogergebouw. In de naastgelegen fabriekshal is een nieuwe betonconstructie met een betonvloer op 14 meter hoogte aangebracht. De bestaande staalconstructie is aangepast en het dak is vervangen. Tijdens deze werkzaamheden diende het fabrieksproces ongehinderd doorgang te vinden. Bij dit project was de logistiek van cruciaal belang. De bestaande fabriekshal is namelijk aan één zijde ingesloten door de fabriek zelf en aan de andere zijde door een kanaal. Om de zware delen in de fabriekshal te kunnen krijgen was een grote zware torenkraan nodig, die in het kanaal gefundeerd moest worden. De prefab onderdelen zijn gemaakt op de werf in Groningen.

 

De overige werkzaamheden bestonden uit het opbouwen van het trappenhuis met liftschacht en de afwerking van het gebouw.

 

Het bestaande gebouw (1918) bestaat uit drie torens naast elkaar:

  • toren 11 afm. 23 x 13 m, 38 m hoog;
  • toren 13 afm. 17 x 13 m, 38 m hoog;
  • toren 23 afm. 17 x 13 m, 44 m hoog.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.