High Power laboratory extension DNV GL, Arnhem

De opdracht bestaat uit de Design & Construct van een kortsluitingslaboratorium. 

Feiten & cijfers

Plaats
Arnhem
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
KEMA Nederland bv.
Contract
Design & Construct
Architect
Mies Architectuur
Uitvoering
Visser & Smit Bouw als coördinerend hoofdaannemer
Projectcategorieën

Het project

Het betrof het gehele civiele werk van de uitbreiding van een kortsluitlaboratorium. Onderdeel hiervan was het ontwerpen en bouwen van een generatorhal waar twee kortsluitgeneratoren op funderingsblokken met veerpakketten zijn geplaatst.  Verder huisvest het gebouw apparatuur welke benodigd is voor het doen van kortsluitbeproevingen.

Op het terrein zijn daarnaast 4 fundamenten voor kortsluittransformatoren ontworpen en gerealiseerd, alsook de funderingen voor een hoogspanning schakeltuin.

Visser & Smit Bouw trad bij het project op als coördinerende partij in de ontwerpfase  en uitvoeringsfase.

 

Door de uitbreiding is de huidige capaciteit met 50% vergroot. Deze generatoren zijn een uitbereiding op de vier bestaande generatoren die al actief zijn in het testen van hoogspanningsequipement.

 

De bouwkuip is gerealiseerd met een CSM-wand en een waterglasinjectie om grondwater tegen te houden.

 

Er is gebouwd in een operationele omgeving. Voor de engineering is door Visser & Smit Bouw gebruik gemaakt van 3D BIM (Building Information Modelling). Het hele proces is met behulp van Systems Engineering uitgewerkt. Met deze uitbreiding voldoet DNV GL aan de wereldwijde vraag om steeds grotere en zwaardere equipment te testen.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.