Revitalisatie en nieuwbouw Theater Heerlen

Visser & Smit Bouw heeft in combinatie met HOMIJ Technische Installaties de revitalisatie en nieuwbouw van Theater Heerlen gerealiseerd. 

Feiten & cijfers

Plaats
Heerlen
Opdrachtgever
Gemeente Heerlen
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bestek en tekeningen
Directie en Architect
Peutz Architecten B.V.
Adviseur constructies
Ingenieursbureau voor Beton en Staalkonstruktie A. Palte B.V.
Adviseur technische installaties
Raadgevend Ingenieursburo Schreuder B.V.
Adviseur Toneelmechanische Installaties en Akoestiek
Prinssen en Bus Raadgevende Ingenieurs B.V.
Projectcategorieën

Het project

Dit project betreft de totale bouwkundige revitalisatie van het gehele bestaande theater (ca. 11.000 m2), met onder andere vergroting van de toneelopening, de orkestbak, de zaalcapaciteit en een wijziging van de indeling van het gebouw. En nieuwbouw van de laad- en losruimte (ca. 630 m2) en een toevoeging van een middenzaal/vlakkevloerzaal (ca. 2.000 m2).

 

Verder is het hele gebouw voorzien van bouwkundige installaties, E- en W-installaties, sprinklerinstallaties, transportinstallaties en theaterinstallaties die voldoen aan de huidige eisen van comfort, functionaliteit, ARBO, brandveiligheid en milieuwetgeving. De horecaruimten en kantoorruimten zijn opnieuw gesitueerd en ingedeeld en alle installaties zijn vernieuwd. De bestaande liften zijn vervangen en de capaciteit ervan is uitgebreid. De ruimten zijn aangepast voor minder valide. Het gebouw heeft een transparante uitstraling gekregen.

Het theater is uitgebreid met een nieuwe moderne zaal, een zogenaamde vlakkevloerzaal, welke voorzien is van wegneembare tribunes en andere theatertechnische noviteiten zoals beweegbare vloeren. Het vernieuwde theater kan na revitalisatie en uitbreiding ruim 3.000 mensen gelijktijdig herbergen.

Uitvoering

Combinatie Visser & Smit Bouw / HOMIJ Technische Installaties vof.

 

Visser & Smit Bouw: penvoering, sloopwerkzaamheden, civieltechnische en bouwkundige werken, transport-/toneelmechanische installaties, coördinatie.

 

HOMIJ Technische Installaties: werktuigbouwkundige installaties, sprinkler en elektrische installaties.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.