Eneco Gasspeicher

Ten behoeve van de ondergrondse gasopslag zijn er negen gebouwen en een serie leidingfundaties gerealiseerd door Visser & Smit Bouw.

Feiten & cijfers

Plaats
Gronau-Epe (DE)
Opdrachtgever
Eneco Gasspeicher B.V. - Arge EGS PPS / VSH
Status
Opgeleverd
Contractvorm
EPC
Adviseur
ILF Beratende Ingenieure GmbH
Projectcategorieën

Het project

Het werk bestaat uit de realisatie van het Büro- und Kontrollgebäude, Caverngebäude en het Elektro- und Werkstattgebäude, vervaardigd uit traditioneel metselwerk en een traditionele getimmerde sporenkap. Het Druckregelungsgebäude is opgetrokken uit een staalconstructie met een stalen gevelbekleding.

 

De overige vijf gebouwen zijn vervaardigd uit een betonnen draagstructuur. Op het Compressorgebouw na is alles op staal gefundeerd. De leidingfundaties worden door onze eigen werkplaats gemaakt in Groningen. Het project is in korte bouwtijd gerealiseerd. 

 

De gasopslag gebruikt ondergrondse zoutcavernes op een diepte van 1.200 meter voor de opslag van gas onder hoge druk. De hierbij benodigde injectie- en productiefaciliteiten kunnen zeer flexibel ingezet worden, zodat ingespeeld kan worden op de wisselingen in gasvraag en -aanbod.  

Uitvoering

EPC Contractor: Arge EGS PPS / VSH (zusterbedrijf Visser & Smit Hanab)

 

Visser & Smit Bouw was als onderaannemer van Arge EGS verantwoordelijk voor het civiele deel inclusief gebouwgebonden installaties.

Visser & Smit Bouw voerde dit project uit in een bouwcombinatie met Bauunternehmung August Mainka GmbH Arge Eneco Hochbau II.

    • Visser & Smit Bouw 60%
    • Mainka Bau 40% 

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.