Dienstengebouwen Noord, Midden en Zuid project A4 Delft-Schiedam

De engineering en bouw van drie verkeerstunnels met dienstengebouwen, te weten Noord, Midden en Zuid. In de dienstengebouwen komen beveiligingsruimten en installaties.

Feiten & cijfers

Plaats
Schiedam - Delft
Opdrachtgever
A4all VOF (Boskalis, Heijmans en VolkerWesselsbedrijven KWS Infra, Van Hattum en Blankevoort, Vialis)
Klant
Rijkswaterstaat
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bestek & tekeningen
Adviseur constructies
Aveco de Bondt
Projectcategorieën

Het project

Voor de engineering werd er gebruik gemaakt van BIM (Building Information Modelling).  

 

Het totale project

Onze werkzaamheden maken deel uit van het totaalproject A4 Delft-Schiedam. Al jarenlang is er onvoldoende wegcapaciteit om te voldoen aan het verkeersaanbod tussen Den Haag en Rotterdam. Met de aanleg van de A4 tussen Delft en Schiedam, waarover al meer dan 25 jaar wordt gesproken, komt er een einde aan de files op de A13. Rijkswaterstaat legt met het consortium A4all 7 kilometer nieuwe snelweg aan van Delft tot aan het Kethelplein. Van de 7 kilometer wordt 2,6 kilometer van de nieuwe weg half verdiept aangelegd (vanaf Delft). Hierna volgt 1,4 kilometer verdiepte weg tot aan de bebouwing bij Vlaardingen en Schiedam. Daar verdwijnt de snelweg in een landtunnel van 2 kilometer. Hierna kruist de A4 het knooppunt Kethelplein om vervolgens aan te sluiten op de bestaande A4 naar de Beneluxtunnel en de A20. Op de A4 tussen de Kruithuisweg in Delft en de Beatrixlaan in Rijswijk worden dubbellaags zoab en verkeerssignalering aangebracht. De nieuwe infrastructuur komt eind 2015 beschikbaar.

Uitvoering

Bouw4all VOF bestaande uit Visser & Smit Bouw (50%) en Heijmans Utiliteitsbouw (50%).

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.