BMC (Bio Massa Centrale) Moerdijk

Dit project betrof de Design & Construct van een biomassacentrale die uit pluimveemest elektriciteit en in de landbouw herbruikbare mineralen produceert.

Feiten & cijfers

Plaats
Moerdijk
Opdrachtgever
Siemens Nederland N.V.
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Design & Construct
Projectcategorieën

Het project

De biomassacentrale is in 2008 in bedrijf gegaan en is een toonaangevend voorbeeld van duurzame energieopwekking. Jaarlijks wordt ruim 400.000 ton pluimveemest omgezet in elektriciteit en in voor de landbouw herbruikbare mineralen. De centrale heeft een productiecapaciteit van ruim 36 MW; de jaarlijks te produceren hoeveelheid duurzame energie is voldoende om zo'n 90.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

 

Voor pluimveehouders uit Nederland biedt de centrale zowel een milieuvriendelijk als een economisch kanaal om hun pluimveemest af te zetten.


Voor de gezamenlijke ontwikkeling van deze centrale werd in 2005 getekend door Delta N.V., de organisatie voor ondernemende agrariërs ZLTO, Stichting Duurzame Energieproductie Pluimveehouders (DEP) en Austrian Energy & Environment A.G. Het project wordt op turnkey-basis gerealiseerd door de combinatie Siemens Nederland/Austrian Energy & Environment.

 

Visser & Smit Bouw heeft met Siemens Nederland een Design & Constructcontract afgesloten en was daarmee verantwoordelijk voor de bouwkundige en civieltechnische werkzaamheden en de werktuigbouwkundige gebouwinstallaties. De engineeringsafdeling van Visser & Smit Bouw heeft alle benodigde ontwerpwerkzaamheden verzorgd.    

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.