Biovergisting Vierverlaten voor Suiker Unie Green Energy

Bouwkundige werkzaamheden ten behoeve van het project biovergisting Vierverlaten. De vergistinginstallatie is gebouwd aan de noordzijde van het Hoendiep te Groningen naast de bestaande fabriek van de Suiker Unie. De vergistinginstallatie zal jaarlijks 100.000 ton plantaardig restmateriaal gaan verwerken tot 10 miljoen m3 groen gas.

Feiten & cijfers

Plaats
Vierverlaten
Opdrachtgever
Suiker Unie Green Energy
Status
Opgeleverd
Contractvorm
Bestek en tekeningen
Adviseur constructies
Advies- en Ingenieursbureau Grontmij
Projectcategorieën

Het project

Het project bestond voor Visser & Smit Bouw uit het maken van tankfundaties en een bedrijfshal. De fundaties en het gebouw zijn gefundeerd op vibropalen met lengtes variërend tussen de 12 en 18 meter.

 

De silofundaties bestaan uit één navergistertank, vier voorvergistertanks en nog een aantal kleinere fundatieplaten voor installatieonderdelen. 

De totale omvang van het betonwerk is 1.570 m3. De bedrijfshal is 96 meter lang, 12 meter breed en 8 meter hoog. De bedrijfshal bestaat uit een betonnen balkenraster met een in het werk gestorte betonvloer. De bovenbouw bestaat uit een staalconstructie met een sandwichpanelen gevel- en dakbeplating. 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.