Battery Exchange Stations, RWG Rotterdam

Op Maasvlakte 2 zijn twee identieke Battery Exchange Stations (BES) en een X-Ray gebouw gerealiseerd ten behoeve van de nieuwe containerterminal van Rotterdam World Gateway (RWG).

Feiten & cijfers

Plaats
Maasvlakte 2, Rotterdam
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Rotterdam World Gateway (RWG)
Contract
Bestek en tekeningen
Architect
MAAR! bouwmanagement
Adviseurs
Konstructieburo Krabbendam Boerkoel bv / Merosch BV
Uitvoering
Visser & Smit Bouw als coördinerend hoofdaannemer
Projectcategorieën

Het project

Op de containerterminal zullen Automated Guided Vehicles (AGV’s) komen te rijden om de containers op de terminal te vervoeren. Deze onbemande AGV’s zullen elektrisch worden aangedreven. In de BES-gebouwen worden de accu’s voor deze voertuigen opgeladen en geheel automatisch uitgewisseld (circa 600 ton accu opslag per BES).

Het X-Ray containerscangebouw is gebouwd voor de douane. Hier zullen AGV’s met container automatisch gestuurd doorheen rijden en de inhoud van de containers wordt door middel van röntgen gescand op de aanwezigheid van drugs en andere verboden zaken.

 

In overleg met de opdrachtgever zijn enkele optimalisaties doorgevoerd.

 

De prefab elementen van de gevel en binnenwanden zijn op onze eigen werf gefabriceerd.

Rotterdam World Gateway

RWG is een internationaal consortium dat bestaat uit terminaloperator DP World en vier wereldwijd opererende rederijen: APL, MOL, HMM en CMA CGM. De containerterminal van Rotterdam World Gateway B.V. (RWG) zorgt op Maasvlakte 2 voor een zo efficiënt mogelijke op- en overslag van containers uit de hele wereld naar consumenten en industrieën in Europa.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.